eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ...HİBE PROJELERİ MERKEZİ...GİRİŞİMCİLİK...KOSGEB-KOBİ..GİRİŞİMCİLİK İŞ PLANI...TÜBİTAK...KIRSAL KALKINMA PROJELERİ (KKYDP)...IPARD DESTEKLERİ...TARIM...HAYVANCILIK...SANAYİ...KIRSAL TURİZM...PROJE YAZILIM...EĞİTİM...AB DESTEKLERİ...AB HİBELERİ...AKSARAY
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/eFeMPROJE
    • Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan zevk almazlar....
    • Tek başına bile çalışsan, sanki birileri gözlüyormuş gibi çalışacaksın...
    • Erişmek istediği bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan da zevk almazlar....
    • Çalışmayı sevenler, işlerini yapmak için daima vakit bulurlar....
    • Uğraş,didin,düşün,ara,bul,koş,atıl,bağır; durmak zamanı değil, çalışmak zamanıdır...
    • Çalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır;bırakması kolay,yeniden başlaması zor bir alışkanlık...
    • Çalışma , doğanın anasıdır ; mutlak bir dinlenme ölüm demektir...
    • Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı, olmak şarttır...
    • Çalışacağım, kendimi hazırlayacağım ve bir gün şans kapımı çalacak...
    • Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir...
    • İçinde çalışma olmayan hayat suçtur. İçinde sanat olmayan çalışma ise vahşiliktir...
    • Asla umutsuzluğa düşmeyin; ama eğer düşerseniz, umutsuzca çalışmaya devam edin...
    • eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ www.efemproje.com
    • Sıkı bir çalışmanın yerini hiç bir şey alamaz. Deha yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir...
    • ”Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” (Mustafa Kemal Atatürk)
METİN KURT
PROJECT SPECIALIST
İLETİŞİM

 efemproje iletişim

 efemproje@efemproje.com
-0541 867 6336
-0541 867 6308

KOSGEB
 KOSGEB DESTEKLERİ eFeMPROJE
DIŞ TİC.DESTEKLERİ
 DIŞ TİCARET DESTEKLERİ eFeMPROJE
MALİYE BAKANLIĞI
 MALİYE BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
ORMAN SU İŞLERİ BAK.
 ORMAN VE İŞLERİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ
TARIM KREDİ KOOP.
 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOP.DESTEKLERİ
TÜBİTAK
 TÜBİTAK DESTEKLERİ eFeMPROJE
GIDA TARIM HAYVANCILIK
 GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
ULUSLARARASI FONLAR
 ULUSLARARASI KURULUŞLARA AİT FONLAR
TOBB DESTEKLERİ
 TOBB DESTEKLERİ
ENERJİ DESTEKLERİ
 ENERJİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
 BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
YERLİ-YABANCI VAKIF FONLARI
 YERLİ VE YABANCI VAKIFLARA AİT FONLAR
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.004534.1408
Euro37.842837.9944
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam17
Toplam Ziyaret775395
Site Haritası
  • 2016 YILI SÜBVANSİYONLU TARIMSAL KREDİ FAİZ ORANLARI - 16/03/2016

  • 2016 YILI SÜBVANSİYONLU TARIMSAL KREDİ FAİZ ORANLARI

    16 Aralık 2015 Çarşamba Resmî Gazete Sayı: 29564

    BAKANLAR KURULU KARARI

    MADDE 1-

    (6) Mevcut işletmelerin satın alınmasına yönelik kredilerde de, salın alınacak işletmenin faaliyet konusu itibarıyla yine Tablo l ve 2’de belirtilen indirim oranları ve kredi üst limitleri dikkate alınır.

    2016 YILI SÜBVANSİYONLU TARIMSAL KREDİ FAİZ ORANLARI

    TARIMSAL KREDİ FAİZ ORANLARI

    Vade Süresi

    İşletme Kredileri

    Yatırım Kredileri

    Limit

     

    0-12 ay

    1-4 yıl

    4 yıldan uzun

    Yatırım Dönemi (*)

    İşletme Dönemi

     

    Kredi Konusu

    Cari Faiz Oranı (%)

    Sübvansiyonlu Faiz Oranı

    (%)

    Cari Faiz Oranı (%)

    Sübvansiyonlu Faiz Oranı (%)

    Cari Faiz Oranı (%)

    Sübvansiyonlu Faiz Oranı (%)

    Cari Faiz Oranı (%)

    Sübvansiyonlu Faiz Oranı

    (%)

    Sübvansiyonlu Faiz Oranı

    (%)

    Sübvansiyona Konu Kredi Üst Limiti

    (TL)

    HAYVANSAL ÜRETİM

    Damızlık süt sığırı yetiştiriciliği

    750.000 TL'ye kadar

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    0

    5,5

    12.500.000

    750.001-5.000.000 TL

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    2,75

    5,5

    5.000.001-12.500.000 TL

    8

    6

    10

    5

    11

    5,5

    11

    5,5

    8,25

                 

    (1) Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; on baş ve üzerinde manda veya damızlık süt sığırı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

    (2) Damızlık süt sığırı yetiştiriciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri, manda veya holstein (siyah alaca/kırmızı alaca) ve jersey ırkı damızlık belgeli süt sığırı alımlarını, barınak yapımını ve tadilatını, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi ve silaj makinesi, gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımı, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş ve biyokütle) üretmek için gerekli olan tesis ve alet-ekipman alımını, kurulu işletmelerin münferit alet, ekipman alımlarını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi yetiştiriciliğine yönelik giderler, işletme kredisi kapsamında değerlendirilir. Süt sağım tesislerinde, zirai kredilendirme belgesi yerine işletme bazında düzenlenen deney raporu esas alınır.

    (3) Kredi ile temin edilecek damızlık süt sığırları, 2/12/2011 tarihli ve 28130 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Türkvet Kayıt Sistemine kaydedilmiş, damızlık belgesine sahip, ilk yavrusuna gebe veya en fazla ilk doğumunu yapmış ve azami otuz altı aylık olması gerekir. Kredi ile temin edilecek mandalar ise Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Türkvet Kayıt Sistemine kaydedilmiş, ilk yavrusuna gebe veya en fazla ilk doğumunu yapmış ve azami kırk sekiz aylık olması gerekir. Yatırım kredilerinde; Damızlık Belgesi sadece süt sığırı alımı için istenir ve aslı ile işlem yapılır. İşletme kredilerinde ve ekipman alımına yönelik yatırım kredilerinde işletmedeki hayvanların kulak küpe numaralarını da içerecek şekilde hayvanların kayıtlı olduğuna dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden onaylı yazı istenecektir.

    Yaygın Hayvansal Üretim

    8

    4,00

    10

    5,00

    11

    5,5

    11

    2,75

    5,5

    200.000

    (1) Hayvansal üretim konu başlığı altında Kararda belirtilmeyen hayvansal üretim konularında faaliyette bulunan üreticilere veya Kararda belirtilen hayvansal üretim konularında yer almakla birlikte yukarıda ilgili konu başlığı altında belirtilen kapasite, ırk ve yaş şartı gibi teknik kriterleri taşımayan konularda faaliyet gösteren üreticilerin faiz indirimli kredi talepleri bu başlık altında değerlendirilir.

    (1) Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; on baş ve üzerinde damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

    (2) Damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri, etçi ırklar olan angus, hereford, şarole ve limuzin ırkı ile kombine ırklar olan montbeliard, Brown swiss ve simental damızlık belgeli hayvan alımlarını, barınak yapımını ve tadilatını, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi ve silaj makinesi, gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımını, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (damızlık etçi sığır işletmelerinde sadece güneş, kombine sığır işletmelerinde ise güneş ve biyokütle) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımını, kurulu işletmelerin münferit alet, ekipman alımlarını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Kombine ırklar ile kurulacak işletmelerde süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı alımı yatırım kredisi kapsamında değerlendirilir. Tek yıllık yem bitkisi yetiştiriciliğine yönelik giderler işletme kredisi kapsamında değerlendirilir. Süt sağım tesislerinde, zirai kredilendirme belgesi yerine işletme bazında düzenlenen deney raporu esas alınır.

    (3) Kredi ile temin edilecek damızlık sığırlar, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Türkvet Kayıt Sistemine kaydedilmiş, damızlık belgesine sahip, ilk yavrusuna gebe veya en fazla ilk doğumunu yapmış ve azami otuz altı aylık olması gerekir. Yatırım kredilerinde, damızlık belgesi sadece hayvan alımı için istenir ve aslı ile işlem yapılır. İşletme kredilerinde ve ekipman alımına yönelik yatırım kredilerinde işletmedeki hayvanların kulak küpe numaralarını da içerecek şekilde hayvanların kayıtlı olduğuna dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden onaylı yazı istenecektir.

    (1) Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; elli baş ve üzerinde işletme kurmaları veya işletme kapasitesini elli baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

    (2) Damızlık düve yetiştiriciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri, barınak yapımını ve tadilatını, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi ve silaj makinesi, gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımını, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımını, kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi yetiştiriciliğine yönelik giderler ve damızlık belgeli hayvan alımları işletme kredisi kapsamında değerlendirilir.

    (3) Kredi ile temin edilecek damızlık dişi danalar, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Türkvet Kayıt Sistemine kaydedilmiş, damızlık belgesine sahip ve dört-on üç aylık olması gerekir. İşletme kredilerinde, damızlık belgesi sadece hayvan alımı için istenir ve aslı ile işlem yapılır. İşletme kredilerinde ve ekipman alımına yönelik yatırım kredilerinde işletmedeki hayvanların kulak küpe numaralarını da içerecek şekilde hayvanların kayıtlı olduğuna dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden onaylı yazı istenecektir.

    Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği

    8

    4

    10

    5,00

    11

    5,5

    11

    5,5

    8,25

    3.000.000

    (1) Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; on baş ve üzerinde kapasiteye sahip büyükbaş hayvan yetiştiriciliği işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

    (2) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri, hayvan alımlarını, barınak yapımı ve tadilatını, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi ve silaj makinesi, gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımını, kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş ve biyokütle) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi yetiştiriciliğine yönelik giderler, işletme kredisi kapsamında değerlendirilir. Süt sağım tesislerinde zirai kredilendirme belgesi yerine işletme bazında düzenlenen deney raporu esas alınır.

    (3) Kredi ile temin edilecek inek; Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Türkvet Kayıt Sistemine kaydedilmiş, kültür ırkı veya melezi, azami kırk sekiz aylık olması ve en az bir doğum yapmış olması gerekir. İşletme kredilerinde ve ekipman alımına yönelik yatırım kredilerinde işletmedeki hayvanların kulak küpe numaralarını da içerecek şekilde hayvanların kayıtlı olduğuna dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden onaylı yazı istenecektir.

    (1) Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; on baş ve üzerinde manda dahil olmak üzere besi sığırcılığı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

    (2) İşletme kredisi ile temin edilecek hayvanlar azami yirmi aylık erkek olması gerekir. Ayrıca alınacak hayvanların Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Türkvet Kayıt Sistemine kaydedilmiş olmaları ve Türkvet Kayıt Sisteminde en az üç ay süreyle kayıtlı olmaları zorunludur.

    (3) Sözleşmeli besicilik kapsamında alınacak hayvanlarda Türkvet Kayıt Sisteminde üç ay süreyle kayıtlı olma şartı aranmaz. Sözleşmeli üretim ile ilgili usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılan sözleşmenin onaylı bir sureti banka veya TKK’ne verilir.

    (4) Besi sığırcılığı için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri, barınak yapımını ve tadilatını, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi ve çayır biçme makinesi, gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımını, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımını ve kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi üretimi, işletme giderlerinin finansmanı amacıyla işletme kredisi olarak değerlendirilir.

    (1) Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; koyun için en az elli baş, keçi için en az yirmi beş baş kapasiteye sahip işletme kurmaları veya işletme kapasitesini bu kapasiteler üzerine çıkarmaları gerekir.

    (2) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri hayvan alımlarını, barınak yapımı ve tadilatını, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi, silaj makinesi, kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi yetiştiriciliğine yönelik giderler işletme kredisi kapsamında değerlendirilir. Süt sağım tesislerinde zirai kredilendirme belgesi yerine işletme bazında düzenlenen deney raporu esas alınır.

    (3) Kredi ile temin edilen hayvanların; 2/12/2011 tarihli ve 28130 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Koyun Keçi Kayıt Sistemine kaydedilmiş ve dokuz-yirmi dört aylık olması gerekir. İşletme kredilerinde ve ekipman alımına, yönelik yatırım kredilerinde işletmedeki hayvanların kulak küpe numaralarını da içerecek şekilde hayvanların kayıtlı olduğuna dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden onaylı yazı istenecektir.

    Küçükbaş Hayvan Besiciliği

    8

    4,00

    10

    5,00

    11

    5,5

    11

    0

    5,5

    1.500.000

    (1) Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; yüz baş ve üzerinde küçükbaş hayvan besi işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini yüz baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

    (2) İşletme kredisi ile temin edilecek hayvanlar en az üç aylık ve erkek olması gerekir.

    (3) İşletme kredisi ile temin edilecek hayvanların, Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Koyun Keçi Kayıt Sisteminde en az bir ay süreyle kayıtlı olmaları zorunludur.

    (4) Küçükbaş hayvan besiciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri, barınak yapımını ve tadilatını, yem hazırlama ünitesi, balya makinesi ve çayır biçme makinesi alımını, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımını ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi üretimi, işletme giderlerinin finansmanı amacıyla işletme kredisi olarak değerlendirilir.

    Kanatlı Sektörü

    8

    6

    10

    5,00

    11

    5,5

    11

    5,5

    8,25

    3.000.000

    (1) Karar kapsamında, kanatlı üretimi yapacak işletmelere düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılabilmesi için asgari; etlik piliç yetiştiriciliğinde on bin adet, yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde yedi bin beş yüz adet, kaz, ördek, bıldırcın yetiştiriciliğinde iki bin beş yüz adet, devekuşu yetiştiriciliğinde elli adet ve üzeri kapasitelerde işletme kurulması veya kurulu işletmelerin en az bu kapasitelere çıkarılması gerekir.

    (2) Kanatlı sektörüne yönelik yatırım kredileri; kümes, gübre işleme tesisi, yumurta işleme, tasnif, paketleme ünitesi/tesisi, yapımı ve tadilatlarını, bio-güvenlik önlemlerini, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet-ekipman, diğer ilgili alet-ekipman ve makine alımı ile diğer yatırım giderlerini kapsar.

    (3) Kanatlı sektörüne yönelik işletme kredileri; ruhsatlı kanatlı üretim işletmelerinden, yetiştirilmek üzere alınacak ticari civciv ve yarka alımı ile bu hayvanların yem ve diğer işletme giderlerini kapsar.

    (1) Karar kapsamında, damızlık kanatlı üretimi yapacak işletmelere düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılabilmesi için asgari; damızlık etlik piliç ve damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde on bin adet, Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce ülkemiz için geliştirilmiş hatlarla yapılacak damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde bin adet, damızlık hindi yetiştiriciliğinde beş bin adet, damızlık kaz, ördek veya bıldırcın yetiştiriciliğinde bin adet, damızlık devekuşu yetiştiriciliğinde yüz adet ve üzeri kapasitelerde işletme kurulması veya kurulu işletmelerin en az bu kapasitelere çıkarılması gerekir.

    (2) Damızlık kanatlı yetiştiriciliği yatırım kredileri; damızlık kümes, damızlık kanatlı üretimi yapmak kaydıyla kuluçkahane, gübre işleme tesisi, yapımı ve tadilatını, bio-güvenlik önlemlerini, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet-ekipman alımı, ilgili alet-ekipman ve makine alımı ile diğer yatırım giderlerini kapsar.

    (3) Damızlık kanatlı yetiştiriciliği işletme kredileri; yurtiçi veya yurt dışı damızlık kanatlı üretim işletmeleri ve kuluçkahanelerden yetiştirilmek üzere alınacak kuluçkalık damızlık yumurta, damızlık civciv ve damızlık yarka alımı ile bu hayvanların yem ve diğer işletme giderlerini kapsar.

    (4) Krediye konu kanatlı hayvanların fatura ve sağlık sertifikalarında damızlık büyük ebeveyn (grandparentstock), damızlık ebeveyn (parentstock) oldukları belirtilir.

    Arıcılık

    8

    4

    10

    5,00

    11

    5,5

    11

    5,5

    5,5

    1.500.000

    (1) Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli yatırım ve işletme kredisi kullandırılabilmesi için; Arıcıların, Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı, asgari elli adet ve daha fazla sayıda arılı kovan ile üretim yapmaları veya mevcut arılı kovan sayısını elli adet ve üzerine çıkarmaları, Bombus arısı üreten işletmelerin Bakanlıktan üretim izni almış olması gerekir.

    (2) Arıcılık kapsamında kullandırılacak yatırım kredileri;

    a) Arılı kovan, polen kapanlı yeni kovan (boş), elektrikli çit sistemi, bal süzme makinesi, polen kurutma ve temizleme, kek hazırlama makineleri alımı,

    b) İki yüz adet ve daha fazla sayıda arılı kovan ile gezginci arıcılık yapan üreticiler için jeneratör, güneş enerji sistemi, arıcı barakası veya karavanı alımı,

    c) Yüz adet ve daha fazla sayıda arılı kovana sahip ana arı üretimi yapmak isteyen arıcılara; ana arı üretimi için jeneratör, güneş enerji sistemi, çiftleştirme kovanı veya kutusu (en az bin adet) ve arıcı barakası veya karavanı alımı,

    ç) Bombus arısı sektörü için, bina yapımı ve tadilatı, raf sistemleri, ilgili alet ve ekipman alımı ile diğer yatırım giderlerini kapsar.

    (3) Arıcılık faaliyetleri kapsamında kullandırılacak işletme kredileri;

    a) Arıcılık malzemeleri (maske, körük, el demiri, pürmüz, mahmuz, çıta delme ve biz gibi) şeker, temel petek, kek, ruhsatlı arı ilacı alımı, gezginci arıcılık yapan arıcılara, işçilik dahil arı nakliye giderleri, ana arı üretimi yapan işletmelere ise şeker, temel petek, kek, ana arı üretim malzemeleri (larva transfer kaşığı, yüksük kalıbı, zımba tabancası, mum cezvesi, larva çantası, ana arı nakliye kafesi ve ana arı ızgarası gibi) alımı ve benzeri işletme giderlerini,

    b) Bombus arısı üretimine yönelik ihtiyaç duyulan (polen, şeker, plastik kap ve ambalaj malzemesi gibi) giderlerin finansmanını kapsar.

    (4) Bu kapsamda; kredi talebinde bulunan arıcılar, il/ilçe müdürlüklerinden veya ilgili birliklerden alınacak Arıcılık Kayıt Sistemi Belgesi, Bombus arısı üreticileri, il/ilçe müdürlüklerinden alınacak Üretim İzinli olduğuna dair yazı ile Banka ve/veya TKK’ya başvurur.

    Su Ürünleri Yetiştiriciliği

    8

    4

    10

    5,00

    11

    5,5

    11

    0

    5,5

    5.000.000

    (1) Su ürünleri yetiştiriciliği yapacak olan üreticilerin karar kapsamında faiz indirimli yatırım kredisine başvurabilmeleri için projelerin Bakanlık tarafından onaylanmış olması gerekir. Yatırım kredileri projede yer alan kafes ve havuz gibi her türlü su ürünleri yetiştiricilik sistemleri ve/veya kuluçkahane kurulması veya bu sistemlerin kapalı devre üretim sistemine dönüştürülmesi dahil modernizasyonları ile alet-ekipman alımı gibi konuların finansmanını kapsar.

    (2) İşletme kredisi ise, Bakanlıkça verilen su ürünleri yetiştiricilik belgesine ve/veya su ürünleri kuluçkahane belgesine sahip üreticilerin işletme giderlerinin finansmanını kapsar.

    (3) Su ürünleri yetiştiriciliği yapacak üreticilere kullandırılacak yatırım kredilerinde Bakanlıkça onaylanan projeler, işletme kredilerinde ise Bakanlıkça verilen su ürünleri yetiştiricilik belgesinde ve/veya su ürünleri kuluçkahane belgesinde belirtilen kapasite esas alınır.

    Su Ürünleri Avcılığı

    8

    4

    10

    5,00

    11

    5,5

    11

    5,5

    5,5

    2.000.000

    (1) Su ürünleri avcılığı yapmak üzere Bakanlıkça ruhsat tezkeresi düzenlenmiş balıkçı gemisi sahiplerinin gemileri için jeneratör, soğuk muhafaza odası yapımı ile buz makinesi alımı, balık ağları ile diğer av araç ve gereçlerinin alımı, Bakanlıkça belirlenen özellikleri taşıyan gemi takip cihazları ile elektronik kayıt defteri cihazlarının alımı, mevcut balıkçı gemilerinin modernizasyonu, mevcut balıkçı gemilerinden geçerli ruhsata sahip olan balıkçı gemisi satın alımı mevcut ruhsatla ruhsata uygun veya boy uzatma hakkı kapsamında yeni gemi inşası gibi konularda yatırım kredisi, tekne bakım/onarım, yakıt işçilik ve benzeri giderler ile takip ve kayıt cihazları için ihtiyaç duyulan işletme giderlerine yönelik işletme kredisi talepleri Karar kapsamında değerlendirilir. Boy uzatma hakkının kullanılmasına yönelik yatırım kredisi taleplerinde üreticilerce geminin boy uzatma hakkının bulunduğuna dair il/ilçe müdürlüklerince onaylanmış yazı ile başvuruda bulunulacak, yatırımın tamamlanmasını müteakip yeni ruhsat tezkeresi ibraz edilecektir.

    (2) Yatırım kredilerinde (münferit alet-ekipman alımları hariç) ve işletme kredilerinde Bakanlıkça verilen su ürünleri ruhsat tezkeresinde belirtilen tam boy uzunluğu esas alınır.

    Hindi Besiciliği

    8

    4

    10

    5,00

    11

    5,5

    11

    5,5

    2,75

    1.000.000

    (1) Karar kapsamında, hindi besiciliği yapacak işletmelere düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılabilmesi için asgari bin adet ve üzeri kapasitelerde işletme kurulması veya kurulu işletmelerin en az bu kapasitelere çıkarılması gerekir.

    (2) Hindi besiciliğine yönelik yatırım kredileri; kümes, gübre işleme tesisi yapımı ve tadilatlarını, bio-güvenlik önlemlerini, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet-ekipman alımını, diğer ilgili alet-ekipman ve makine alımı ile diğer yatırım giderlerini kapsar.

    (3) Hindi besiciliğine yönelik işletme kredileri; ruhsatlı hindi üretim işletmelerinden, yetiştirilmek üzere alınacak ticari hindi civcivi ile bu hayvanların yem ve diğer işletme giderlerini kapsar.

    BİTKİSEL ÜRETİM

    Kontrollü Örtüaltı (Sera) Tarımı

    750.000 TL'ye kadar

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    2,75

    5,5

    10.000.000

    750.001-5.000.000 TL

    8

    6

    10

    5

    11

    5,5

    11

    5,5

    8,25

    5.000.001-10.000.000 TL

    8

    6

    10

    5

    11

    5,5

    11

    8,25

    8,25

    (1) Kontrollü örtüaltı üretme koşullarına sahip en az bir dekar büyüklüğündeki seralarda Örtüaltı Kayıt Sistemi Yönetmeliğine uygun olarak örtüaltı yetiştiriciliği yaptığı Bakanlıkça tespit edilen ve Örtüaltı Kayıt Sisteminde (ÖKS) kayıt altına alınan işletmeler ile hazırladıkları fizibilite raporları Bakanlık il/ilçe müdürlüklerince onaylanan yeni kurulacak işletmelerin, onaylanan fizibilite raporları çerçevesindeki yatırım ve işletme kredisi talepleri Karar kapsamında değerlendirilir. Seraların, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımları da yatırım kredileri kapsamında finanse edilebilir.

    Yaygın Bitkisel Üretim

    50.000 TL'ye kadar

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    5,5

    5,5

    250.000

    50.001-500.000 TL

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    8,25

    8,25

    (1) Karar kapsamında bitkisel üretim konu başlığı altında belirtilmeyen yağlı tohumlu bitkiler (stratejik bitkisel üretim başlığı altında yer alan yağlı tohumlu bitkiler hariç) hububat, baklagil ve meyve-sebze gibi üretim konularında faaliyette bulunan üreticiler ile Kararda belirtilen bitkisel üretim konularında yer almakla birlikte bu Tebliğde belirtilen kapasitelere ve/veya kriterlere uymayan koşullarda üretim konularında faaliyette bulunan üreticilerin faiz indirimli kredi talepleri bu başlık altında değerlendirilir.

    Çok yıllık yem bitkisi üretimi

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    0

    2,75

    2.500.000

    (1) Karar kapsamında üreticilerin çok yıllık yem bitkilerinden yonca, korunga ve yapay çayır mera tesisi oluşturmak amacıyla düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullanabilmesi için;

    a) İlin ekolojik şartlarına, ekim tekniklerine ve normlarına uygun çok yıllık yem bitkisi ekilişleri yapması,

    b) Kaliteli kaba yem üretimi yapmak amacıyla çok yıllık yem bitkileri ekilişi yaparak hasat etmeleri veya edecek olmaları,

    c) Toplam ekiliş alanının en az on dekar olması,

    ç) Yapay çayır mera tesisleri için ilin ekolojisine uygun olarak hazırlanan projenin il müdürlüğünce onaylanması,

    d) Gerçekte sulu şartlarda yetiştirildiği halde bazı bölgelerin iklim şartlarına uygun olarak kuru şartlarda yetiştirilen yonca için, üniversite ya da araştırma enstitülerinin görüşünün bulunduğu yazının il müdürlüklerinden alınması,

    e) Yeni yapılan ekilişler için kredilendirme başvurularının kabul edilmesi,

    f) Yonca ve yapay çayır mera ekilişi için en az dört yıl, korunga ekilişi için ise en az üç yıl süre ile tesisin bozulmaması gerekir.

    İyi Tarım Uygulamaları

    (1) 7/12/2010 tarihli ve 27778 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik esasları dahilinde bireysel (gerçek veya tüzel kişilik) veya grup (üretici örgütü veya müteşebbis) sertifikasyonu kapsamında iyi tarım uygulamaları kriterlerine uygun faaliyette bulunan üreticilerin yatırım ve işletme kredisi talepleri Karar kapsamında değerlendirilir.

    (2) Bireysel sertifikasyon kapsamında faaliyet gösteren üreticiler yetkilendirilmiş kuruluşlar kontrolünde iyi tarım uygulamaları faaliyetlerinde bulunduklarına dair söz konusu kuruluşlar ile yaptıkları sözleşmeyi Bankaya ve/veya TKK’ya ibraz etmek zorundadır.

    (3) Grup sertifikasyonu kapsamında (üretici örgütü veya müteşebbis) iyi tarım uygulamaları faaliyetinde bulunan üreticiler; bağlı oldukları grubun yetkilendirilmiş kuruluşla yaptığı sözleşme ile;

    a) Grup, üretici örgütü ise, üretici örgütünün idari organına verdikleri iyi tarım uygulamaları faaliyetinde bulunacaklarına ilişkin taahhütnameyi,

    b) Grup, müteşebbis çatısı altında bir araya gelen üreticiler ise müteşebbis ile yaptıkları sözleşmeyi,

    Bankaya ve/veya TKK’ya ibraz etmek zorundadır.

    (4) Yetkisi iptal edilen veya askıya alınan yetkilendirilmiş kuruluşlarla sözleşmesi olan üreticilere, yetkilendirilmiş kuruluşun yetki süresi içinde sözleşme yapılmış olması şartıyla, Karar kapsamında kredi kullandırılır.

    Organik Tarım

    (1) 1/12/2004 tarihli ve 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu ile 18/8/2010 tarihli ve 27676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik dahilinde organik tarımsal ürün ve/veya organik tarımsal girdi üretimini yapan, ürünü toplayan, işleyen, ambalajlayan, pazarlayan ve/veya bu faaliyetleri yapacak olan üreticilere sadece kendi faaliyetleri ile ilgili olarak karar kapsamında faiz indirimli yatırım ve işletme kredisi kullandırılabilir.

    (2) Ayrıca, yetkilendirilmiş kuruluşlarla sözleşme yaparak geçiş sürecine alınan üreticilere de yatırım ve işletme kredisi kullandırılabilir.

    (3) Organik ve geçiş sürecinde olan ve Organik Tarım Bilgi Sistemi (OTBİS)’nde kayıtlı bireysel veya üretici grubu içinde organik tarım faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık İl Müdürlüklerinden OTBİS’e kayıtlı olduklarına dair aldıkları resmi belgeyi Bankaya ve/veya TKK’ya ibraz etmek zorundadır.

    (4) Yetkisi iptal edilen veya yetki süresi uzatılmayan yetkilendirilmiş kuruluşlarca sözleşmesi olan üreticilere, yetkilendirilmiş kuruluşun yetki süresi içerisinde sözleşme yapılmış olması şartıyla, Karar kapsamında kredi kullandırılır.

    (1) Üreticilerin aşağıdaki üretim konularında Karar kapsamında, faiz indirimli kredi kullanabilmeleri için;

    a) Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliği kapsamında Yetkilendirilmiş Tohumculuk Kuruluşu Belgesine sahip olması ve sertifikasyon sistemi dahilinde yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan veya doku kültürü ile tohumluk üretimi yapması ve/veya sözleşmeli üretim yapması,

    b) 31/10/2006 tarihli ve 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu hükümlerine göre tohumluk üretim, sertifikasyon, pazarlama konularında, standart veya sertifikalı olarak tohum (hibrit tohum dahil), sebze fidesi, çilek fidesi, tohumluk patates, meyve fidanı, asma fidanı veya meyve/asma üretim materyali üretimi yapması/yapacak olması gerekir.

    (2) Yetkilendirilmiş tohumculuk kuruluşlarının, sertifikasyon sürecinde yer alan hasat sonrası tohum alımı, tohum çıkarma, işleme, temizleme, ilaçlama, sertifikalandırma, etiketleme, ambalajlama ve depolama gibi faaliyetler karar kapsamında işletme ve yatırım kredisine konu edilebilir. Bu fıkra kapsamındaki makine-ekipman alımlarında zirai kredilendirme belgesi veya deney raporu aranmaz.

    (3) Yetkilendirilmiş tohumculuk kuruluşlarının tohumluk üretimi ile ıslah-araştırma ve geliştirme sürecinde ihtiyaç duydukları sera yatırımları, tohum test laboratuvarları, biyoteknoloji laboratuvarları, iklimlendirme sistemleri, sulama sistemleri kapsamında kullanılan alet-ekipmanlar ve diğer altyapı hizmetleri karar kapsamında işletme ve yatırım kredisine konu edilebilir.

    (4) Sebze tohumu üretimi hariç, bu madde kapsamındaki taleplerde tohumluk beyannamesi alınır. Üretim sezonuna ilişkin dönem uyumsuzluğunda ise tohumluk beyannamesinin düzenlenmesini müteakip, Bankaya ibraz edileceğini, aksi takdirde bu Karar kapsamındaki faiz desteğinin iptal edileceğini kabul ettiklerine dair üreticilerden taahhütname alınır.

    (5) Meyve/asma üretim materyali (bir nolu damızlık ünitesi, iki nolu damızlık ünitesi, üç nolu damızlık ünitesi kurulması) ile çilek fidesi (ön temel blok, temel blok, sertifikalı blok kurulması) üretimine yönelik işletme ve yatırım kredilerinde üreticilerden damızlık ünitelerinin/blokların kurulmasına dair Bakanlık tarafından verilen yetki belgesi istenir.

    (1) Üreticilerin aşağıdaki üretim konularında Karar kapsamında faiz indirimli kredi kullanabilmeleri için;

    a) Yurt içinde üretilen sertifikalı tohumu kullanarak bitkisel üretim yapması,

    b) Yurt içinde üretilen sertifikalı/standart belgeli çilek fidesi, bitki pasaportu bulunan sebze fideleri ile üretim yapması,

    c) Yurt içinde üretilen sertifikalı/standart meyve/asma fidanları ile bağ/bahçe tesis etmesi gerekir.

    (2) Birinci fıkrada belirtilen üretimleri yapan üreticilere işletme ve yatırım kredisi kullandırılır.

    (3) Kullanılan tohum ve fidana ait sertifikanın, çilek fidesine ait sertifika veya standart çilek fidesi belgesinin ve sebze fidesine ait bitki pasaportunun ibraz edilmesi zorunludur.

    (4) Düzenlenen faturalar üzerinde tohum ve fidana ait sertifika tarihi ve numaranın, çilek fidesinde sertifika veya standart çilek fidesi belgesine ait tarih ve numaranın, sebze fidesinde ise operatör numarası ve bitki pasaportu numarasının yazılı olması gerekir.

    (1) Üreticilerin aşağıdaki üretim konularında Karar kapsamında faiz indirimli kredi kullanabilmeleri için;

    a) Yurtiçinde üretilen sertifikalı tohumu kullanarak bitkisel üretim yapması,

    b) Yurtiçinde üretilen sertifikalı çilek fidesi veya sertifikalı tohumlardan elde edilen sebze fideleri ile üretim yapması,

    c) Yurtiçinde üretilen sertifikalı/standart meyve/asma fidanları ile bağ/bahçe tesis etmesi gerekir.

    (2) Birinci fıkrada belirtilen üretimleri yapan üreticilere işletme ve yatırım kredisi kullandırılır.

    (3) Kullanılan tohum, sebze fidesine ait tohum, çilek fidesi ve fidana ait sertifikaların ibraz edilmesi zorunludur.

    (4) Düzenlenen faturalar üzerinde sertifika tarihi ve numaranın yazılı olması gerekir.

    Süs bitkisi üretimi

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    5,5

    5,5

    2.500.000

    (1) Üreticilerin süs bitkisi üretimi konusunda Karar kapsamında faiz indirimli kredi kullanabilmeleri için;

    a) Yurt içinde süs bitkisi (dış mekân, iç mekân, kesme çiçek ve soğanlı yumrulu bitkiler ve süs bitkisi çoğaltım materyali (fidan, fide, çelik, soğan, yumru, doku kültürü, tohum ve benzeri) elde etmek amacıyla üretim yapan özel sektör yetkilendirilmiş tohumculuk kuruluşu olması ve/veya sözleşmeli üretim yapması,

    b) Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliği esaslarına göre süs bitkisi üretici belgesine ve süs bitkileri üretim işletmesi kapasite raporuna sahip olması gerekir.

    (2) Birinci fıkranın (a) ve (b) bendinde belirtilen üretimleri yapan üreticilere işletme ve yatırım kredisi kullandırılır.

    Stratejik bitkisel üretim

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    5,5

    5,5

    2.000.000

    (1) Üreticilerin stratejik bitkisel üretim konusunda Karar kapsamında faiz indirimli kredi kullanabilmeleri için; aspir, yağlık ayçiçeği, kolza, kanola, kütlü pamuk, soya, susam, yağlık zeytin üretimini yapıyor/yapacak olması gerekir.

    Sera Modernizasyonu

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    0

    5,5

    100.000

    (1) Ayrı ayrı veya tek ünite olarak toplam 500 metrekare ve üzeri örtüaltı alanında bitkisel üretim yapan üreticiler, örtüaltı kayıt sistemine kayıt olmaları durumunda düşük faizli yatırım ve işletme kredisinden yararlandırılır.

    (2) Mevcut sera işletmelerinin teknik altyapısının iyileştirilmesi amacı ile ayrı ayrı veya tek ünite olarak toplam beş yüz metrekare ve üzeri alanda Örtüaltı Kayıt Sistemi Yönetmeliğine uygun olarak örtüaltı yetiştiriciliği yaptığı Bakanlıkça tespit edilen ve Örtüaltı Kayıt Sisteminde (ÖKS) kayıt altına alınmış olan işletmeler tarafından hazırlanan ve Bakanlık il/ilçe müdürlüklerince onaylanan projeleri çerçevesindeki yatırım ve işletme kredisi talepleri Karar kapsamında değerlendirilir.

    (3) Seracılık modernizasyonu kapsamında kullandırılacak yatırım ve işletme kredileri;

    a) Yapı iskeleti, temel ve kurulum tekniğinin asgari şartları taşımadığı Bakanlık il/ilçe müdürlüğünce tespit edilen sera ünitelerinin asgari şartları sağlayabilecek nitelikte tamamen ya da kısmen yenilenmesi ile aynı veya farklı parsellerde birden fazla parçalı halde bulunan sera ünitelerinin tek çatı altında yeniden inşası,

    b) Yapı iskeleti, temel ve kurulum tekniğinin asgari şartları taşıdığı Bakanlık il/ilçe müdürlüğünce tespit edilen mevcut sera işletmesi içerisinde, yetiştirilen ürünün kalite ve verimini artırıcı etkisi bulunan sabit ve/veya montajlı; ısıtma, soğutma, nemlendirme, sisleme, havalandırma, gölgeleme, sulama, yapay aydınlatma, gübreleme, tarımsal mücadele, hasat ve taşıma, topraksız bitki yetiştirme, karbondioksit gübrelemesi, bitkisel üretim atıklarının bertarafı ve geri dönüşüm sistemleri, bilgisayarlı programlanabilir lojik kontrol sistemleri veya mikro-denetleyici destekli otomasyon sistemleri ve bu sistemlere ait yazılımlar ile sınıflandırma, paketleme sistemleri ve bunların yapılarından halihazırda işletmede bulunmayanları, ekonomik ömrünü tamamlayanlar ile daha verimli ve teknolojik olarak yeni başka bir sistemle ikame edileceklerin finansmanını, kapsar.

    (4) Proje uygulamalarının kontrolü ve izlenmesi; il/ilçe müdürlükleri, Banka ve TKK tarafından koordineli olarak yapılır. Bu kapsamda;

    a) Üreticiler, projenin %50’si tamamlandığında il/ilçe müdürlüğüne bilgi vermekle yükümlüdür. Projenin %100’ünün tamamlanması ile nihai kontrol il/ilçe müdürlüğünce yerinde yapılır.

    b) Proje uygulamalarının bu Tebliğ hükümlerine uygun olarak yürütülmediğinin tespiti halinde, bu durum tutanağa bağlanarak tutanak tarihinden itibaren on gün içerisinde proje sahiplerine uygulamaların bu Tebliğ hükümlerine uygun olarak yürütülmesi konusunda il/ilçe müdürlüğü tarafından bir ihtar yazısı yazılır ve konu hakkında Banka ve TKK bir hafta içerisinde yazılı olarak bilgilendirilir.

    c) Yazının üreticiye tebliğ tarihini izleyen bir ay içerisinde projenin bu Tebliğ hükümlerine uygun olarak yürütülmediğinin tespit edilmesi halinde il müdürlüğü tarafından Karar kapsamındaki faiz desteğinin iptal edilmesi işleminin başlatılması için tespite ilişkin tutanağın bir sureti ek yapılarak Banka ve TKK yazılı olarak bilgilendirilir.

    Sözleşmeli üretim

    (1) Sözleşmeli üretim modeli kapsamında, üreticilerin tarımsal ve hayvansal girdilerini temin etmek ve ürün almayı garanti etmek suretiyle tarımsal üretim yaptıran gerçek ve tüzel kişilere, söz konusu üretim finansmanı amacıyla kredi açılabilir.

    Tarımsal Mekanizasyon

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    5,5

    5,5

    1.500.000

    (1) Karar kapsamında, tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için üreticiler tarafından kullanılan ve 11/10/2000 tarihli ve 24197 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimlerle İlgili Tebliğ (Tebliğ No: 2000/37) esaslarına göre zirai kredilendirme belgesi olan tüm yeni ve kullanılmamış tarımsal mekanizasyon araçları için, yatırım kredisi kullandırılabilir.

    (2) Sabit süt sağım tesisleri, tam otomatik süt sağım makinaları (sağım robotları) ve sabit güneş enerjisi sistemlerinde zirai kredilendirme belgesi yerine işletme bazında düzenlenen deney raporu esas alınır.

    (3) Karar kapsamında traktör kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin faaliyet konuları arasında bitkisel üretim veya küçükbaş, büyükbaş hayvancılık ve kanatlı üretimi (damızlık dahil) konularından en az birisinin bulunması şartı aranır.

    Modern Basınçlı Sulama

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    0

    2,75

    1.500.000

    (1) Üreticilerin, su kaynağından alınan suyun tarla içine dağıtılması amacıyla damla, yağmurlama veya mikro yağmurlama sulama sistemleri kurulması ve bu sistemlerin otomasyonuna ilişkin teknolojik sistemler (Akıllı sulama sistemleri, akıllı otomasyon sistemleri ile ve benzeri sistemler) konusundaki kredi talepleri karar kapsamında değerlendirilir.

    (2) Modern basınçlı sulama sistemi kullanan/kullanacak üreticilerin elektrik temini, derin kuyu açılması, derin kuyu teçhizatı ve suyun kaynağından tarlaya taşınmasına ilişkin kredi talepleri modern basınçlı sulama içerisinde değerlendirilir.

    (3) Modern basınçlı sulama sistemlerini kullanmayan üreticilerin tarımsal sulama/derin kuyu/suyun tarlaya taşınmasına yönelik kredi talepleri (çeltik üretimi hariç) bu Tebliğ kapsamında değerlendirilmez.

    (4) 16/12/1960 tarihli ve 167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanun esaslarına göre su temini maksadıyla kazılar ve kuyular açılmasına yönelik yatırım kredisi, 167 sayılı Kanun hükümlerine göre arama belgesi alınan kazılar ve kuyular için kullandırılır.

    (5) Proje kredi talebi uygun bulunan her başvuru için, üretici iki adet Ek-1’de yer alan Basınçlı Sulama Sistemi Bilgi Formu düzenleyerek, Banka veya TKK’ya ibraz eder. Formun bir adedi Banka veya TKK tarafından uygulamanın yapıldığı il müdürlüğüne gönderilir.

    (6) Kredi talep konusu olan ve Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimlerle İlgili Tebliğ (Tebliğ No: 2000/37) esaslarına göre zirai kredilendirme belgesi olan sulama makine ve ekipmanları için yatırım kredisi kullandırılabilir.

    (7) Üreticilerin modern basınçlı sulama konusunda Karar kapsamında faiz indirimli kredi kullanabilmeleri için;

    a) Üreticiye ait güncel Çiftçi Kayıt Sistemi belgesini,

    b) Ek-3’te yer alan Sulama Projesi Dispozisyonuna uygun olarak, 18/12/1991 tarihli ve 91/2526 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük hükümlerine göre yetkili ziraat mühendisleri tarafından hazırlanmış, Bakanlık il/ilçe müdürlüklerince onaylanmış basınçlı sulama projesini,

    c) Su kaynağı çeşidi yer üstü su kaynağı olan başvurular için ilgili kurumdan (DSİ) alınacak su kullanım izin/tahsis belgesi, yeraltı suyu kullanımlarında kuyu ruhsatını,sunması gerekir.

    Arazi Alımı

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    8,25

    8,25

    500.000

    (1) Dağınık ve parçalı arazilerin birleştirilmesi suretiyle tarımsal işletmelerin ekonomik ölçeğe kavuşturulmasının sağlanmasına yönelik olarak, hisseli tarım arazilerindeki hisselerinin diğer hissedarlar tarafından satın alınması ya da hisseli olup olmadığına bakılmaksızın bitişik arazilerin satın alınmasına yönelik kredi talepleri Banka ve TKK’nın kendi iç mevzuatı paralelinde olmak kaydıyla bu kapsamda değerlendirilebilir.

    Lisanslı depoculuk yatırımları

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    5,5

    8,25

    5.000.000

    (1) Karar kapsamında, 5300 sayılı Kanun ve Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliği hükümleri kapsamında kurulmuş/kurulacak lisanslı depo işletmelerine inşaat yatırımları (depo, silo ve benzeri) ile makine-ekipman (elevatör, kantar, fan, jeneratör, forklift, vinç, soğuk hava-iklimlendirme ve havalandırma üniteleri, depo içi bölmeler-raf sistemleri, bilgi işlem sistemleri ve benzeri) alımlarına yönelik yatırım kredisi kullandırılır. Kapasite artışları ve yenilemeler de bu kapsamda değerlendirilir.

    (2) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modelinde öngörülen havzalarda yetiştirilen ürünler ile uyumlu depolama yatırımı yapacak/yapan lisanslı depo işletmelerine Karar kapsamında yatırım kredisi kullandırılacaktır.

    (3) Kredi başvurusunda, yeni kurulacak işletmelerden Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliği kapsamında kuruluş izni, kurulu işletmelerden ise faaliyet izni ve depoculuk lisansı istenir. Kurulacak işletmelerde ise faaliyet izni ve depoculuk lisansı, yatırımın tamamlanmasını müteakip ibraz edilir, söz konusu evrakların ibraz edileceğine dair müteşebbislerden taahhütname alınır.

    Yenilenebilir enerji kaynakları

    (1) Kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş ve biyokütle) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımı konularında asgari Ek-2’de belirtilen üretim konularında ve kapasitelerde üretim yapan üreticilerin kredi talepleri Karar kapsamında değerlendirilecektir.

    TARIMSAL AMAÇLI KOOOPERATİFLERİN ÜRETİM KONULARI

    (1) Bu kapsamda kredi kullandırılacak tarımsal amaçlı kooperatiflerin en az otuz ortaklı olması gerekmektedir.

    (2) Tarımsal amaçlı kooperatiflerin bizzat tüzel kişilikleri üzerinden yapılan tarımsal üretim faaliyetlerine yönelik kredi talepleri bu Tebliğ hükümleri kapsamında değerlendirmeye alınır.

    (3) Tarımsal amaçlı kooperatif ortaklarının kendi adlarına yapmış oldukları üretimlerine yönelik kredi taleplerinde ise, Kararda Tablo-1’de belirtilen üretim konuları, indirim oranları ve kredi üst limitleri uygulanır.

    (4) Tarımsal amaçlı kooperatiflerin tüzel kişilikleri üzerinden yapılan üretim faaliyetlerine yönelik olarak hazırlamış oldukları tarımsal üretimi ve istihdamı artırıcı, tarımsal ürünleri pazarlayıcı ve değerlendirici projeleri ile bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bankaya kredi başvurusunda bulunurlar.

    (5) Tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve ortaklarının üretim kapasitesi ile sınırlı olmak kaydıyla tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımına, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin modernizasyonuna ve teknoloji yenilenmesine ait kredi talepleri de bu kapsamda değerlendirilir. Ancak, tarımsal ürünlerin depolanması konusunda sadece çelik silo ve soğuk hava deposu projesi için başvuru yapılır.

    (6) Tarımsal amaçlı kooperatiflerin kendi üretim faaliyeti olmamakla birlikte, sadece ortakların üretim maliyetlerinin azaltılmasına yönelik olarak toplu girdi alımı (gübre, yem), veterinerlik hizmetleri, ortak sağım ünitelerinin kurulması, süt analiz cihazı alımına yönelik talepleri de bu Tebliğ hükümleri kapsamında değerlendirmeye alınabilecektir.

    (7) Çay Ekicileri Kooperatifleri, ortakları adına ilgili kayıt sistemi/belge dikkate alınarak belirlenen ekim alanlarına göre ihtiyaç duyulan çay üretimi ile ilgili girdi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, işletme kredisi başvurusunda bulunurlar.

    (8) Tarımsal amaçlı kooperatifler bu Tebliğde yer alan kriterlere uygun işlem yapacaktır.

    TARIMSAL AMAÇLI KOOOPERATİFLERİN ÜRETİM KONULARI (*)

    Damızlık süt sığırı yetiştiriciliği

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    0

    5,5

    7.500.000

    Büyükbaş Hayvan Besiciliği

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    2,75

    5,5

    5 000.000

    Küçükbaş Hayvan Besiciliği

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    0

    5,5

    1.500.000

    Kontrollü Örtüaltı (Sera) Tarımı

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    8,25

    5,5

    7.500.000

    Su Ürünleri Avcılığı

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    5,5

    5,5

    3.000.000

    Tarımsal Ürün İşleme, paketleme, depolama tesisi (**)

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    2,75

    5,5

    5.000.000

    Yaş Çay Yaprağı Üretimi

    8

    4

    10

    5

    11

    5,5

    11

    0

    5,5

    5.000.000

    Tarımsal Üretimin Finansmanına Yönelik Sübvansiyonlu Olarak Kullandırılan Krediler

    A-Değişken Faizli Krediler

    Kredi Türü

    Faiz Oranı

    Komisyon Oranı

    Müşteri

    Firma

    1. Yıl

    Dönemsel Komisyon

    A1-İşletme Kredileri/Yatırım Kredileri

     

     

     

     

    Vadesi 1 Yıl veya Daha Kısa Olan Krediler (1-365 gün vadeli)*

    8,00

    0,50

     

     

    Vadesi 1-4 Yıl Olan Krediler (366-1460 gün vadeli)

    10,00

    0,50

    0,50

     

    Vadesi 4 Yıldan Uzun Olan Krediler (461 veya üzeri vadeli)

    11,00

    1,00

    0,50

     

    A2-Tarımsal Sulama Kredisi (Modern Basınçlı Sulama Sistemleri/Protokollü)(Derinkuyu, Elektrik Hariç)

     

     

     

     

    Vadesi 1 Yıl veya Daha Kısa Olan Krediler (1-365 gün vadeli)

    8,00

    1,00

     

    1,00

    Vadesi 1-4 Yıl Olan Krediler (366-1460 gün vadeli)

    10,00

    1,00

     

    1,00

    Vadesi 4 Yıldan Uzun Olan Krediler (461 veya üzeri vadeli)

    11,00

    1,00

     

    1,00

    B-Sabit Faizli Eşit Taksit Ödemeli Krediler

    Kredi Türü

    Faiz Oranı (Aylık)

    Komisyon Oranı

    Kaskosu Bankamızca Yapılanlar

    Kaskosu Bankamızca Yapılmayanlar

    Geri Ödeme Sıklığı

    Geri Ödeme Sıklığı

    1 Ay

    3 Ay

    6 Ay

    12 Ay

    1 Ay

    3 Ay

    6 Ay

    12 Ay

    Müşteri

    Firma

    1-3 Yıl Vadeli Krediler (1-1125 gün)

    Sabit Faizli Traktör Kredisi

     

    0,85

    0,90

    0,95

     

    0,95

    1,00

    1,05

    0,50

    1,00

    Sabit Faizli ikinci El Traktör Kredisi

     

    0,85

    0,90

    0,95

     

    0,95

    1,00

    1,05

    0,50

     

    Sabit Faizli Mekanizasyon Kredisi

     

    0,85

    0,90

    0,95

     

    0,95

    1,00

    1,05

    0,50

    1,00

    Sabit Faizli Biçerdöver Kredisi

     

    0,85

    0,90

    0,95

     

    0,95

    1,00

    1,05

    0,50

    1,00

    4-5 Yıl Vadeli Krediler (1126 gün ve üzeri)

    Sabit Faizli Traktör Kredisi

     

    0,90

    0,95

    1,00

     

    1,00

    1,05

    1,10

    1,00

    1,00

    Sabit Faizli ikinci El Traktör Kredisi

     

    0,90

    0,95

    1,00

     

    1,00

    1,05

    1,10

    1,00

     

    Sabit Faizli Mekanizasyon Kredisi

     

    0,90

    0,95

    1,00

     

    1,00

    1,05

    1,10

    1,00

    1,00

    Sabit Faizli Biçerdöver Kredisi

     

    0,90

    0,95

    1,00

     

    1,00

    1,05

    1,10

    1,00

    1,00

    *Tarım sektörüne yönelik kredilerde gecikme faizi olarak akdi ve cari faiz oranlarından yüksek olanının %30 fazlasıdır. Cari faiz oranımız 1 yıl ya da daha kısa vadeli sübvansiyonsuz değişken faizli kredilere uygulanan faiz oranıdır.

     

    İSTENİLEN BELGELER

    Gerçek Kişiler

    • Tarımsal Kredi Başvuru Formu
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
    • Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi,
    • Bilanço esasına göre faaliyet gösteren işletmelerden son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu, yeni kurulan işletmelerden ise kuruluş veya son yıla ait bilanço/gelir tablosu,
    • Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı, v.b)
    • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler,
    • Hisseli işletmelerde diğer hissedarlardan alınacak şube yetkilileri huzurunda imzalanmış muvafakatname,
    • Kiralık arazilerde yapılacak yatırımlarda mal sahibinden alınacak şube yetkilileri huzurunda imzalanmış muvafakatname,
    • Yatırım Teşvik Belgesi ve Global Liste (varsa),
    • Tarımsal üretim faaliyet konusuna göre istenecek belgeler

    Tüzel Kişiler

    • Tarımsal Kredi Başvuru Formu
    • Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi,
    • Tüzel kişilik ana sözleşmesinin (varsa değişikliklerin) yayımlandığı Ticaret Sicili Gazetesi, şirket statüsü dışında kalan tüzel kişilerden, tüzel kişiliğin hukuki durumuna göre yetkili organlarından alınan kararlar,
    • Oda kayıt belgesi,
    • Vergi levhası,
    • Tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin temsil yetkisine ilişkin kararlar ve noter onaylı imza sirküleri,
    • Yeni kurulan tüzel kişilikler için kuruluş ve/veya son yıla ait, diğerlerinde ise en az son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu,
    • Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler (tapu kaydı, kira kontratı, v.b)
    • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler,
    • TCMB sorgusuna ilişkin beyanname-taahhütname,
    • Hesap Durumu Belgesi,
    • Hisseli işletmelerde diğer hissedarlardan alınacak şube yetkilileri huzurunda imzalanmış muvafakatname,
    • Kiralık arazilerde yapılacak yatırımlarda mal sahibinden alınacak şube yetkilileri huzurunda imzalanmış muvafakatname,
    • Yatırım Teşvik Belgesi ve Global Liste (varsa)

    Duyuru Arşivi

  • KARADAL HELVADERE'YE ADAY
  • ŞİMŞEK'İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
  • OSMAN YILMAZ'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
  • OSMAN YILMAZ'IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
  • ASALIN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
  • Turan YALDIR ''İYİ'' GİDİYOR
  • Yeniden Refah Partisi Zirveye Koşuyor
  • ABD Büyükelçiliği Hibe Programı
  • REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI 81 İLDE PROJE BEKLİYOR
  • KOBİLERE PİRİM,VERGİ VE ÜCRET DESTEĞİ
  • ESNAFA MÜJDE
  • Kadın Girişimcilere yönelik para ödüllü yarışma
  • GENÇ ÇİFTÇİ 2018 HİBE DESTEKLERİ
  • DIŞ TİCARET DANIŞMANLIĞI
  • 300 KOYUN KREDİSİ DETAYLARI ….
  • HER AİLEYE 300 KOYUN....
  • AYÇİÇEK YAĞI SATIŞ DANIŞMANLIĞI
  • CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI
  • NED HİBE PROGRAMINDAN STK'LARA DESTEK
  • COSME Programından KOBİLERE 350.Bin EURO DESTEK
  • KÜÇÜK HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE 100 .000 TL KREDİ GELİYOR...
  • KOSGEB Laboratuvar Hizmetleri Desteği
  • KOSGEB KREDİ FAİZ DESTEĞİ
  • KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı
  • KOSGEB TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı
  • KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı
  • KOSGEB Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı
  • Tematik Proje Destek Programı
  • KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı
  • ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI
  • AR-GE İNOVASYON DESTEK PROGRAMI
  • KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI
  • KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI
  • (KOSGEB): Proje başına 5 milyon TL'ye kadar destek sağlayan Stratejik Ürün Destek Programı, ilk çağrı dönemi: 1 Ocak - 31 Mart 2018
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Verimlilik Artırıcı Proje desteği 2017 yılı 2. Çağrısı
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı): Tarımsal Ar-Ge Destek Programı
  • DAP-GAP-KOP-DOKAP BÖLGELERİNDE HAYVANCILIĞA %50 HİBE DESTEĞİ
  • Erasmus+ 2018 Yılına Ait Teklif Çağrısı
  • Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı Teklif Çağrısı
  • TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ DESTEĞİ BAŞLADI
  • GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLERİ TEKRAR AÇIKLANDI
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) İÇİN DESTEKLER BAŞLADI
  • 12 AY ÖDEMESİZ 50.000 TL KREDİ
  • 2016-2027 YATIRIMLARDA CAZİBE MERKEZLİ İLLER AÇIKLANDI
  • CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMININ UYGULANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA KARAR
  • KOBİLERE KOSGEB'DEN 50.000 TL İŞLETME SERMAYESİ
  • KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016
  • KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016
  • KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINI DESTEKLEME PROGRAMI SON BAŞVURU 30 ARALIK 2016
  • GİRİŞİMCİLİK KURSLARI VE BAŞLAMA TARİHLERİ-81 İL-
  • AKSARAY'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KOBİ Proje Destek Programı
  • KOSGEB Acil Kredi Faiz Desteği
  • KOSGEB Kredi Faiz Desteği
  • TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı
  • KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB'den Üretime Dev Katkı “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği”
  • KOSGEB'ten Acil Kredi Faiz Desteği
  • TEKNOPAZAR - Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı
  • AKSARAY'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • ZİRAAT BANKASINDAN GENÇ ÇİFTÇİLERE KREDİ
  • DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ 14 MAYIS
  • ÇİFTÇİLERİN ALACAĞI TARIMSAL DESTEKLER BELİRLENDİ
  • Bireysel Sulama Sistemlerine Büyük Destek
  • 18 ila 40 yaş arası Genç Çiftçilere yönelik proje desteği, son başvuru tarihi: 12.05.2016
  • OSMANİYE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KARABÜK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • IĞDIR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ARDAHAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BARTIN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BATMAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • AKSARAY 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • VAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • UŞAK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ŞANLIURFA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • TRABZON 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • TOKAT 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • TEKİRDAĞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • SİVAS 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • SİİRT 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • SAMSUN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • SAKARYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • NEVŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MUŞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MUĞLA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MARDİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KAHRAMANMARAŞ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MANİSA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MALATYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KÜTAHYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KONYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KOCAELİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KIRŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KIRKLARELİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • KAYSERİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • İZMİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • İSTANBUL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • İSTANBUL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • MERSİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ISPARTA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • HATAY 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • HAKKARİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • GAZİANTEP 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ESKİŞEHİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ERZURUM 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ERZİNCAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • EDİRNE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • DİYARBAKIR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • DENİZLİ 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ÇANAKKALE 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BURSA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BURDUR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BİTLİS 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BİNGÖL 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BİLECİK 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • BALIKESİR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • AYDIN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ARTVİN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ANTALYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ANKARA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • AMASYA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • AFYONKARAHİSAR 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ADIYAMAN 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ADANA 2016 GİRİŞİMCİLİK EĞİRTİMLERİ
  • 1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı
  • 1602 - TÜBİTAK Patent Destek Programı
  • 1514 - Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP)
  • 1601 - Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P.
  • 1007-Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı
  • 1515 - Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı
  • 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
  • 1511 - TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. D. P.
  • 1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
  • 1503 - Proje Pazarları Destekleme Programı
  • 1501 - TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
  • 1512 - Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BiGG)
  • 2016 YILI SÜBVANSİYONLU TARIMSAL KREDİ FAİZ ORANLARI
  • SEKTÖREL ORTAK AKIL TOPLANTISINDA BAKAN ÇELİK’TEN ET VE SÜT SEKTÖRLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
  • BELGELENDİRMEYE %100 DESTEK KOSGEBDEN
  • GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VE BİLİNMESİ GEREKENLER
  • PROJENİ YAP,30 BİNİ KAP GENÇ ÇİFTÇİ…
  • GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ (ŞUBAT-MART-NİSAN...) BAŞLAYACAK İLLER
  • Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı
  • EFEMPROJE ARAZİ ÇALIŞMALARI
  • Kariyerlerine Yeni Başlayan Doktoralı Bilim İnsanlarına yönelik proje teklif çağrısı
  • AHİLER KALKINMA AJANSI 2016 KOBİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI AKSARAY'DA TANITILDI
  • Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı
  • Jean Monnet Burs Programı 2016-2017 Akademik Yılı Başvuruları Başladı!
  • BESİ YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ
  • GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI
  • T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 2016 yılı mali destek programlarını ilan etmiştir
  • MANUNET II İmalat Teknolojileri Ar-Ge Projeleri Çağrısı Açıldı
  • HİBE DESTEĞİNİ KİMLER VERİYOR?
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları İlan Edildi
  • TÜRKİYE'NİN 2014-2020 YILLARI ARASINDA KATILIM SAĞLAYACAĞI PROGRAMLAR
  • ERASMUS MERKEZİ FAALİYETLER
  • ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
  • ERASMUS+ YETİŞKİN EĞİTİMİ PROGRAMI
  • ERASMUS+ LEONARDO DA VİNCİ PROGRAMI
  • ERASMUS +ERASMUS PROGRAMI
  • ERASMUS OKUL EĞİTİMİ PROGRAMI
  • DUYURU: Erasmus Mundus Ortak Master Programları
  • AÇIK HİBE PROGRAMLARI
  • BAŞARININ GURURUNU YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ...
  • PARANIZA SAHİP OLUN....
  • ERA-NET SusAn (European Research Area on Sustainable Animal Production Systems) Projesi
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2016 YILI MALİ DESTEKLERİ AÇIKLANDI
  • KENDİ İŞİNİ KURANLARA 50.000 TL HİBE DESTEĞİ ve 100.000 TL SIFIR FAİZLİ İŞLETME DESTEĞİ
  • TÜBİTAK'TAN 23 ÇAĞRI BİRDEN...
  • IPARD II kapsamında 3 Milyar 440 Milyon lira hibe desteği sağlayacak
  • TGSD (TENOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ)
  • Engellilere Yönelik Hibe Desteği İçin İŞKUR Projelerinizi Bekliyor
  • AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
  • “KOSGEB’den KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma Projeleri 55 Milyon TL’lik destek…”
  • TKDK DAN ENERJİYE HİBE DESTEĞİ,DESTEK ORANLARI...
  • KONNECT Dolaşım Çağrısı Açıldı
  • GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK İLLER
  • İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programı Sosyal Hizmetler Alanında Reformları Destekleyen Sosyal Politika Yenilikleri Teklif Çağrısı Yayımlandı
  • IPARD II ile hibe oranlarımız artıyor, destek alanlarımız genişliyor
  • 2015 Yılı Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri Programı
  • 2015 Yılı Yılboyu Hızlı Destek Programı Son Başvuru 15 Kasım
  • Türkiye-Birleşik Krallık “İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı” Çağrısı Açıldı
  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı 1. Dönem Teknik Destek Programı
  • Toplum Gönüllüleri Genç Kadın Fonu Hibe Proje Çağrısı
  • 2015/16 NO'LU TEBLİĞ (10.ETAP ) KAPSAMINDA EKONOMİK YATIRIMLAR DEĞERLENDİRME SONUÇLARI
  • Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Kapsamında 390 Avro’ya Kadar Destek
  • Hayvancılık Yatırımları Hibe Desteği
  • AB COSME PROGRAMI (Büyüme amaçlı özkaynak desteği ve kredi garanti desteği proje teklifi)
  • İş Kurmak isteyen Engelli Girişimciler ile Engelli İstihdamına yönelik
  • MARDİN-BATMAN-SİİRT-ŞIRNAK İLLERİ MEYVECİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI
  • BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MALİ DESTEK PROGRAMI
  • Genç Yeşilay Mali Destek Programı Başvuruları Başladı
  • Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji Üretimi ile Su Verimliliği alanlarında Ödül Yarışması ve Girişim Hızlandırma Programı
  • AKINPARK PROJESİ DÜZCE'DE HAYATA GEÇİYOR
  • 1601 - TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB Kurumsallaşma ve Markalaşma konularına yönelik KOBİ Proje Destek Programı son başvuru tarihi 10.04.2015'e uzatıldı! (KOBİlerin dikkatine!)
  • KOBİLERE DESTEK VEREN KURUM/KURULUŞLAR
  • AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu-IV Projesinin Üçüncü Grup Hibe Programları Teklif Çağrısı Yayınlandı
  • GİRİŞİMCİ....
  • KOBİ’LERE KURUMSALLAŞMA VE MARKALAŞMADA KOSGEB DESTEĞİ
  • KALKINMA AJANSLARI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜNCEL HİBE DESTEKLERİ
  • South Asia Women’s Fund Small Grants Programme
  • OAK Foundation - Resilience in Children Exposed to Sexual Abuse and Sexual Exploitation
  • European Partnership with Municipalities
  • Civil Society Organizations in Development
  • Support to in-country Civil Society Actors in Conflict Prevention, Peace-building, Crisis Preparedness
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Çevre Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Enerji Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Eğitim Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Hibe Programı
  • AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Hibe Programı
  • FINISH Projesi ve Mali Destek Programı
  • Avrupa Birliği'nden Çevre, Enerji, Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programları
  • TKDK ile En Kapsamlı Kırsal Kalkınma Hamlesi
  • 2015 YILI TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ
  • “CLUSTER GO INTERNATIONAL” Proje Teklif Çağrısı
  • 2015 İnsan Hakları Araştırmaları Hibe Programı
  • “Cluster Go International” Proje Teklif Çağrısı
  • İngiltere Büyükelçiliği Avrupa’yı Birleştirme Program Fonu Teklif Çağrısı
  • Jean Monnet Burs Programı 2015-2016 akademik yılı başvuruları başladı!
  • KIRSAL KALKINMAYA 3 MİLYAR TL KAYNAK
  • KÜRESEL ENERJİ SİSTEMİNDE DÖNÜŞÜM
  • DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ NEDİR?
  • DOĞRUDAN FİNANSMAN DESTEĞİ NEDİR?
  • MALİ DESTEK (HİBE) NEDİR?
  • Güneş Enerjisi Ar-Ge Projeleri 2015 Yılı Çağrısı Açıldı
  • TARIMSAL AR-GE PROJE DESTEKLERİ
  • 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMINI AÇIKLAYAN KALKINMA AJANSLARI
  • KUBER GAYRİMENKUL TÜM İLLERE FRANCHISING BAYİLİĞİ VERECEK
  • Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Proje Başvuruları
  • ORAN KALKINMA AJANSI 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI
  • GİRİŞİMCİLİK KURSLARI 2015
  • LOCAEL DEVELOPMENT AND FINANCE CONGRESS
  • ARAMIZA HOŞGELDİN.....
  • MEVKA (MEVLANA KALKINMA AJANSI) 2015 MALİ DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI AÇIKLANDI
  • IPA: 2014’de Batı Balkanlar ve Türkiye’deki reformları desteklemek üzere 2 milyar €’luk paket
  • İngiltere Büyükelçiliği 2015 - 2016 Refah Fonu Programı
  • Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı Açılıyor
  • Adıyaman Yenilenebilir Enerji Zirvesi (AYEZ 2014)
  • KOBİ'LERE ÖZEL FRANSIZ KALKINMA AJANSI-TEB KREDİSİ
  • GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSININ 2014-2015 DESTEKLERİ YOLDA
  • Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Çağrısı Açıldı
  • TÜBİTAK - AB 7. Çerçeve Programı CHIST-ERA II Projesi 2014 Çağrısı
  • Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı - 1. Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması
  • Üniversite – Sanayi İşbirliği Destek Programı
  • İinsanların kısa sürede besleyici, basit, sağlıklı ürünler tüketme ihtiyacına cevap verecek 18 girişim önerisi
  • Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı Açıldı
  • IPARD PROGRAMI’NDA 13. BAŞVURU ÇAĞRI İLANINDAN İTİBAREN UYGULANACAK DEĞİŞİKLİKLER
  • TKDK-IPARD 13.ÇAĞRI İLANI YAYINLANDI
  • Erasmus Mundus Göç ve Kültürlerarası İlişkiler Avrupa Master Programı
  • KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DÜZENLENECEK İLLER
  • TKDK 13.ÇAĞRI DESTEKLERİ KASIM AYINDA START ALACAK
  • Enerji Verimliliğine İlişkin Yatırım Teşvikleri
  • GİRİŞİMCİLİK ANALİZİ
  • YF SULTANOĞLU İNŞAAT-BOYA KAYSERİ'DE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR
  • DOĞU MARMARA'DA (Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova) YATIRIM İÇİN 17 NEDEN...
  • Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı (TEKNOYATIRIM) Başvuruları Başlamıştır
  • 4.TET Ar-Ge Proje Pazarı Duyurusu
  • Kalkınma Ajanslarının Kaynakları ve İmkânları Artırılacak
  • Güney Marmara Bölgesi Rüzgâr Enerjisinde Birinci
  • AB KIRSAL KALKINMA HİBELERİNE YÖNELİK KREDİ ERİŞİM İMKÂNLARI ARTTIRILIYOR
  • Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Operasyonu İçin Hibe Program
  • SEDEF BEBE YENİ ATILIMLAR İÇİN HAZIR
  • Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı 2014
  • ŞEYH ŞAMİL PİDE ATILIMLARINA DEVAM EDİYOR
  • IPARD-TKDK HİBE DESTEKLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
  • ACN ÇELİK YAPI SİSTEMLERİ HİZMETTE SINIR TANIMIYOR...
  • eFeMPROJE KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR...
  • EGE EMİRSAN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ HIZLA GELİŞİYOR
  • TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor!
  • Kadın Girişimciliğini Teşvik Etmeyi Amaçlayan “İş Hayatında Kadın Programı”
  • İŞİMİ KURUYORUM KREDİ PROGRAMI
  • Girişimcilik Eğitim Ağı Kurana AB Programı COSME’den 350.000 Avro Hibe!
  • KOBİ'lere Teminat Kolaylığı
  • Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Faaliyeti Başvuru Çağrısı
  • İklim Değişikliği, Çevre, Kaynak Verimliliği, Ham Maddeler Hibe Destekleri
  • Akıllı, Temiz ve Entegre Ulaşım Hibe Destekleri
  • ENERJİ HİBE VE DESTEKLERİ
  • Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım, Balıkçılık, Deniz, Denizcilik, İç Su Araştırmaları, Biyoekonomi
  • ATIK LASTİKLER YATIRIMCISINI KAZANDIRIYOR
  • KOSGEB 8.ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB GENEL DESTEK PROGRAMI
  • KOSGEB EŞ FİNANSMAN KREDİ DESTEĞİ PROGRAMI
  • ''ORGOSOL'' SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİNE BAŞLADI
  • KADIN GİRİŞİMCİLER KAZANIYOR....
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı
  • Türkiye Horizon 2020 araştırma ve yenilik programına katılıyor
  • E-ticaret Girişimcileri, 10 Bin Dolar Hibeniz Olduğunu Biliyor musunuz?
  • DESTEK ÇOK,GİRİŞİMCİ RUHU YOK....
  • KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARISI
  • AKSARAY KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR...
  • Avrupa Metroloji Araştırma Programı (EMRP) Çağrısı Açıldı
  • 1511 - TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı
  • Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı
  • TÜBİTAK - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı
  • Serhat Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Sivil Toplum Aracı Türkiye: Sivil Düşün AB Programı
  • Yozgat’ta Hazır Giyim Yatırımı Yapın, Yaptığınız Yatırımdan Daha Fazla Teşvik Alın!
  • Çukurova Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği
  • Dicle Kalkınma Ajansı - 2014 Mali Destek Programları
  • GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 Yılı Lobicilik, Eğitim, Danışmanlık Teknik Destek Programı
  • Mevlana Kalkınma Ajansı 2014 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı
  • Mevlana Kalkınma Ajansı - 2014 Teknik Destek Programı
  • Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı
  • Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı DFD Programı
  • Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Güney Ege Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Mali Destek Programı
  • İpekyolu Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı - 2014 Yılı Teknik Destek Programı
  • Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı - AR-GE Destekleri
  • ORAN KALKINMA AJANSI 2014 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEKLERİ
  • Kooperatif üyelerine kredi alımında kolaylık gösterilecek
  • İLK İŞİM GİRİŞİM VE ENDÜSTRİYEL REKABETÇİLİK PROJE PAZARI
  • TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI
  • 2223-C - Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği
  • Horizon2020 Toplum ve Bilim Proje Pazarı 14 Mayıs'ta Brüksel'de
  • İZKA'DAN KADIN İSTİHDAMINI ARTIRACAK PROJE
  • GMKA'DAN YENİLENEBİLİR ENERJİ SEKTÖRÜNE 9,6 MİLYON AVRO
  • GENÇLER İŞSİZ...İŞTE RAKAMLAR
  • HİBE DESTEKLERİNDEN HABERİNİZ VAR MI?
  • WEB TASARIM HİZMETLERİ
  • 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı
  • Sürdürülebilir Turizme Katkı Sağlayacak Fikirleriniz Varsa Başvuru Yapın, Destek Alın!
  • TKDK-IPARD 12.ÇAĞRI DÖNEMİ HİBE PROGRAMI UZATILDI
  • KENDİ İŞİNİN PATRONU OL....
  • CONCERT-Japan Photonic Manufacturing Ortak Çağrısı
  • TKDK-IPARD 11.ÇAĞRI DÖNEMİ 1.GRUP İMZALANAN SÖZLEŞMELER
  • TRAKYA KALKINMA AJANSI (EDİRNE-KIRKLARELİ-TEKİRDAĞ) 2014 HİBE DESTEKLERİ
  • KARACADAĞ KALKINMA AJANSI 2014 YILI YENİLENEBİLİR ENERJİ MALİ DESTEK PROGRAMI (DİYARBAKIR-ŞANLIURFA)
  • MARKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARINI AÇIKLADI (TR42: Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova )
  • BEBKA (BURSA-ESKİŞEHİR-BİLECİK) KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI HİBE DESTEKLERİ 2014
  • ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI TR62 (ADANA-MERSİN) 2014 HİBE DESTEKLERİ
  • ORAN KALKINMA AJANSI (KAYSERİ-SİVAS-YOZGAT) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI AÇIKLANDI
  • ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI (AMASYA-SAMSUN-TOKAT-ÇORUM ) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI
  • MEVLANA KALKINMA AJANSI HİBE DESTEKLERİ BAŞLADI
  • ZAFER Kalkınma Ajansı( MANİSA-KÜTAHYA-UŞAK-AFYON) 2014 MALİ DESTEK PROGRAMI
  • GMKA BALIKESİR ve ÇANAKKALE illerinde 500 000 tl. HİBE DESTEĞİ
  • İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK HİBE PROGRAMI (ADIYAMAN-GAZİANTEP-KİLİS)
  • YENİ İŞ FİKRİ OLAN GİRİŞİMCİLERE SANAYİ BAKANLIĞINDAN 100 BİN TL HİBE
  • YÖRESEL MİMARİYE 10 BİN TL DESTEK
  • GİRİŞİMCİLİK ENGEL TANIMAZ
  • 2014/15 Akademik Yılı Chevening Burs Programı
  • YENİ İŞÇİ ALANA İŞ-KUR DAN TEŞVİK
  • BEBKA'DAN 50 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ
  • İL İL GİRİŞİMCİLİK KURSLARI VE BAŞLAMA TARİHLERİ
  • İNTERNETTEN KAZANÇ SİSTEMİ....
  • KAZANÇLI YATIRIM REHBERİNİZ
  • IPARD PROGRAMI-TKDK HİBE DESTEKLERİ
  • Girişimciye 50 Bin TL pazarlama ve tanıtım desteği geliyor!
  • Tarımsal işletmelere 375 lira katılım desteği ödenecek
  • İZMİR'DE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TAM GAZ....
  • KIRKLARELİ'NDE KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN İŞSİZLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT...
  • KIRŞEHİR'DE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ ...
  • KİLİS'TE 120 GİRİŞİMCİ ADAYINA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VERİLECEK
  • KÜTAHYA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • SAKARYA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI HIZ KESMİYOR...
  • ŞANLIURFA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ TEKRAR BAŞLIYOR
  • TOKAT'TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • TRABZON'DA 400 KİŞİ GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİYLE İŞ SAHİBİ OLACAK
  • VAN'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TEKRAR HIZ KAZANDI
  • YOZGAT'TA 3 GİRİŞİMCİLİK KURSU BİRDEN AÇILIYOR
  • ZONGULDAK 'TA GİRİŞİMCİLİK KURSU
  • ADANA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • ADIYAMAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
  • AFYONKARAHİSAR'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ANKARA'DA VERİLECEK EĞİTİMLER
  • AYDIN VE İLÇELERİNDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • BALIKESİR'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • BİTLİS'TE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • BURSA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ÇANAKKALE'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • ÇANKIRI'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • DENİZLİ'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • ERZİNCAN'DA KADINLARA EĞİTİM
  • ERZURUM'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ESKİŞEHİR'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • İSTANBUL'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
  • İZMİR'DE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR
  • KARS'TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK
  • KIRKLARELİ'NDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • KÜTAHYA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLAYACAK
  • MARDİN'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLAYACAK
  • SAKARYA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇILYOR
  • ŞANLIURFA'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • TOKAT'TA BGİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • VAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ HIZ KESMİYOR
  • YALOVA'DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI BAŞLIYOR
  • YOZGAT'TA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇILIYOR
  • ZONGULDAK'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • VAN'DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • HAKKARİ'DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • EDİRNE'DE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • AYDIN'DA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ANKARA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • ADANA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ
  • İŞ KURMAK İSTİYORSUNUZ AMA....
  • ZONGULDAK’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • TRABZON’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • ŞANLIURFA’DA BAYAN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI BAŞLIYOR
  • SAKARYA’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
  • KÜTAHYA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ PROGRAMI
  • KOCAELİ’DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR…
  • KIRKLARELİ MAYIS 2013 GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • KAHRAMANMARAŞ’TA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR
  • İZMİR (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI
  • İSTANBUL (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI
  • ESKİŞEHİR (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI
  • ERZURUM (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI
  • ÇANAKKALE (MAYIS 2013) GİRİŞİMCİLİK KURS PROGRAMI
  • BURSA (MAYIS 2013 ) GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ PROGRAMI
  • BALIKESİR MAYIS AYI GİRİŞİMCİLİK KURSLARI PROGRAMI
  • Kadına Karşı Şiddeti Bitirmek Üzere Bilgi ve İletişim Faaliyetleri İçin Destek
  • TKDK - IPARD 10.ÇAĞRI DUYURUSUNU YAYINLADI
  • ADIYAMAN GİRİŞİMCİLİK KURSLARI NE ZAMAN AÇILACAK?
  • Sinop Durağan ve Gerze Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – MAYIS 2013
  • Osmaniye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – 29 NİSAN 2013
  • Kırıkkale Belediyesi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – NİSAN 2013
  • Manisa Salihli Gençlik Merkezi Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi – 22 NİSAN 2013
  • TTGV DESTEKLERİ NELERE VERİLİYOR
  • BM KADINLARIN İNSAN HAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ ORTAK PROGRAMI
  • GİRİŞİMCİLİK....
  • ÇANAKKALE-GELİBOLU UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSLARI
  • KARABÜKTE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • GİRİŞİMCİLİK KURS TARİHLERİ.2013
  • Kadınlara 3 Farklı Küresel Hibe Fırsatı!
  • Sosyal işletme fikir yarışması için sosyal girişimciler bekleniyor
  • Trabzon Gençlik Merkezi Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi
  • 2013 SOLAR-ERA.NET Ar-Ge Projeleri Çağrısı
  • Yenilikçi Çözümlerin Kamu Alımlarının Desteklenmesi Teklif Çağrısı
  • Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi
  • Girişimci Olmak İçin…
  • BM Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı
  • Sillyon Demokrasi Peşinde Projesi ile M.Ö. 4.Yüzyılı Yaşamaya Ne Dersiniz?
  • Çanakkale Biga Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu – 1 NİSAN 2013
  • Dijital İçerikli Ders Kaynaklarını Destekleme Programı Proje Çağrısı
  • Gelecek Turizmde - Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi
  • Devlet bu yıl, organik tarım yapanlara 90 milyon TL hibe verecek
  • Gelişmekte Olan Sanayilerin Desteklenmesine Yönelik Proje Teklif Çağrısı
  • UNDP, Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi için uzmanlar arıyor
  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan Hibe Desteği
  • LEADERA PROJESİ 2013 ÇAĞRISI AÇILACAKTIR
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan şiddet gören kadına iş imkanı
  • İŞ VE EV HAYATINDA KADIN-TÜİK
  • Yerel Yönetimlere Yönelik Başvuru Çağrısı
  • BAKA 2013 Yılı Teknik Destek Programı
  • Proje Eğitim Etkinlikleri için Mali Destek Programı
  • “MERCOSUR Fikri Mülkiyet Hakları Yardım Masası” Proje Teklif Çağrısı
  • İşkur meslek edindirme kurslarına nasıl kayıt yapılır?
  • RWI - İnsan Hakları Araştırmaları Hibe (İHAH) Duyurusu
  • Bakanlıktan çiftçiye destek “yağıyor”
  • ->Kariyer ve Liderlik Hedefi Olan Kadınlar Bursunuz Hazır!
  • MARKA’dan Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi, KOSGEB’den Hibe Fırsatı (kocaeli,düzce,sakarya,bolu,yalova)
  • Yeni İş Fikri Olanlara Sanayi Bakanlığı’ndan 100.000 TL Hibe Desteği
  • Birleşmiş Milletler - Habitat Kentsel Gençlik Fonu
  • Yeni Fikirler Yeni İşler Girişimcilik Yarışması 2013
  • TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor!
  • TÜBİTAK 3 Farklı Program İle Proje ve İşbirliklerinizi Destekliyor!
  • TÜBİTAK’tan 125 Girişimciye 100.000TL Geri Ödemesiz Sermaye Desteği
  • Avrupa Kültür Vakfı (ECF) Hibe Programı
  • Kadınlar İçin Seçtikleri Ülkede Eğitim Bursu Alarak Kariyer Sahibi Olma İmkanı
  • UNICEF Türkiye “Çocuklar İçin Adalet” Projesi Teklif Çağrısı
  • TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı
  • Yenilikçi İş Fikirleri Olan Gençlere Kendi İşini Kurma Fırsatı
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği 2013
  • Güney Marmara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği 2013
  • ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ 2013
  • Az sermaye ile ne tür işler yapılabilir?
  • Az sermaye ile ne tür işler yapılabilir?
  • Birbirinden ilginç 24 yenilikçi iş fikri
  • ‘Erişilebilir Turizm’ Yarışması Teklif Çağrısı
  • Üçüncü Ülkelerle İş Birliği Projeleri Teklif Çağrısı
  • İstihdam Hizmetleri Ortaklığı (PARES) Teklif Çağrısı
  • İngiltere Büyükelçiliği’nden Refah Fonu Açık Çağrısı
  • 2013 Dernekler Dairesi Proje Desteği
  • AHİKA MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU TARİHİ UZATILDI
  • Girişimcilikle ilgili doğru bilinen yanlışlar
  • GİRİŞİMCİLİK KURSU DÜZENLENECEK İLLER
  • İYİ BİR GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN PRENSİP ŞART
  • YENİ KUŞAK GİRİŞİMCİLERE TAVSİYELER
  • DOĞRU GİRİŞİMCİLİK İÇİN TEMEL ADIMLAR
  • Girişimci olmak isteyenlere öneriler
  • İşkur raporlarına göre en çok tercih edilen meslekler
  • GİRİŞİMCİ KADINLARA İLK ADIM KREDİSİ
  • Mikro kredi nedir, şubeleri nerelerdedir?
  • Kadın istihdamında “işte eşitlik” bildirgesi
  • Başarılı bir iş hayatı için uygulanması gereken 28 adım
  • 18-30 yaş arası girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti teşviği geliyor
  • Kadın girişimcilere mikro kredi desteği
  • TÜBİTAK'tan Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği
  • AB’den 730 Milyon Euro’luk Destek Programı!
  • OpenLab Projesi Çağrısı
  • Yenilikçi Ar-Ge Projelerine Destek!
  • Türkiye’de en çok tutulan iş sektörleri
  • İŞ PLANI HAZIRLAMANIN PÜS NOKTALARI
  • HİBE KREDİ DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
  • Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı
  • Gençlik Programı 2013 Program Kılavuzu Yayınladı
  • 'Gençlerin İstihdamı' Hakkında Ücretsiz Eğitim Kursu
  • Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği: Reformlara 360 Milyon €’luk Destek
  • TÜBİTAK’tan Araştırmacılara Müjde
  • İŞ HAYATINDA NASIL BAŞARILI OLUNUR
  • İLLLERE GÖRE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI TARİHİ
  • SERMAYESİZ İŞ NASIL KURULUR ?
  • DÜŞÜK SERMAYE İLE İŞ YAPMA YOLLARI
  • İşkur hibe kredisi nasıl alınır?
  • DOKA (DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI) ARTVİN-GİRESUN-GÜMÜŞHANE-ORDU-RİZE-TRABZON İLLERİNDE HİBE ÇAĞRISI
  • ORAN KALKINMA AJANSI (KAYSERİ-SİVAS-YOZGAT) HİBE ÇAĞRISI İLANI
  • 2013 ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI
  • HATAY-KAHRAMANMARAŞ VE OSMANİYE'YE HİBE DESTEKLERİ AÇIKLANDI
  • BURSA-ESKİŞEHİR-BİLECİK İLLERİ HİBELER SİZİ BEKLİYOR
  • Türkiye’de yeni şirket kurmak için gerekli belgeler
  • Sağlık, Biyoteknoloji, Tarım ve Gıda Alanlarında Ortak Araştırma Projelerine Destek
  • GEF Küçük Destek Programı Projelerinizi Destekliyor
  • Projelerinize 17 Miyon TL Hibe Desteği -TR71: Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Nevşehir – AHİLER KALKINMA AJANSI
  • İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan 110 Milyon TL Mali Destek
  • LLP Avrupa Dil Ödülü 2013 Yılı Teklif Çağrısı
  • Türkiye’deki Ağlar, Platformlar ve İnisiyatiflerin Savunuculuk Çalışmalarına Destek
  • GENÇLİK OTOBÜSÜ 4 PROJESİ
  • TR61: Antalya, Burdur, Isparta – (BAKA) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI -UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
  • KPSS ORTAÖĞRETİM,ÖN LİSANS VE LİSANS 2012/2 AÇIKLANDI
  • İŞ KURARKEN BAŞARIYA ULAŞMANIN YOLLARI...
  • SİZDE YAPABİLİRSİNİZ....
  • GMKA'dan 3 Yeni Mali Destek Programı‏
  • TKDK 8.ÇAĞRI DUYURUSU
  • KPSS 2012/2 Tercih Kılavuzu (Ortaöğretim-Önlisans-Lisans)
  • ÖSYM KPSS 2012/2 Kasım Memur Alımı Tercih Duyurusu
  • Kalkınma Bankası’ndan kobi’lere kredi imkanı
  • *ASGARİ ÜCRETTEN KESİLEN VERGİ İŞÇİYE KALACAK
  • ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELİRLENDİ
  • ON BİN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ALINACAK
  • SIFIR SERMAYE İLE İŞ KURMA YOLLARI
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan hayvancılığa çifte destek
  • DEVLETTEN İŞSİZLERE 6 AY MAAŞ VE MESLEK EDİNDİRME EĞİTİMİ
  • GENÇLERE İŞSİZLİK MAAŞI
  • İŞSİZLİK SORUNU OLAN AİLEYE MAAŞ BAĞLANACAK
  • KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER (Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova İLLERİ )
  • GİRİŞİMCİLİK KURSU-TR21: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ –TRAKYA KALKINMA AJANSI
  • Kadın girişimcilere 8 yıl geri ödemeli faizsiz 15 Bin TL kredi
  • FARKLI PARA KAZANMA YOLLARI
  • YENİ TEŞVİK PAKETİ
  • YENİ TEŞVİK PAKETİ AÇIKLANDI
  • Girişimcilik dersi alanlara KOSGEB’ten 30 bin TL destek
  • Kosgeb başvuru ve kayıt nasıl yapılır?
  • GİRİŞİMCİLİKTE KADININ YERİ
  • ESNAF VE SANATKARLARA KREDİ MÜJDESİ
  • SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
  • GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI (TAGEM)
  • EURIPIDES 13. ÇAĞRISI
  • EUROPEAN CULTURAL FOUNDATION
  • DİZİN 1.3.5: ÜÇÜNCÜ ÜLKELER İLE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ PROJELERİ
  • KÜLTÜR PROGRAMI DİZİN 1.3.5 ÜÇÜNCÜ ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİ PROJELERİ
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI (İSTKA) TURİZM ÇAĞRISI-KAMU
  • İSTANBUL KALKINMA AJANSI (İSTKA) GİRİŞİMCİLİK ÇAĞRISI-KAMU
  • CIP: ICT POLİCY SUPPORT PROGRAMME, CALL 6
  • BAŞBAKANLIK YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI'NDAN MALİ DESTEK
  • FPT: HİDROJEN VE YAKIT PİLLERİ 2012 ÇAĞRISI
  • İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN DERNEK-STK LARA HİBE
  • AB KÜLTÜR ÇAĞRILARI: DİZİN 2 AVRUPA DÜZEYİNDE KÜLTÜR KURULUŞLARI
  • MARİE CURİE 2012 YILI CIG ÇAĞRISI
  • MARİE CURİE KARİYER GELİŞİM DESTEKLERİ 2012 YILI ÇAĞRILARI
  • DİZİN 3.2 KÜLTÜR POLİTİKASI ANALİZİNE İLİŞKİN FAALİYET GÖSTEREN KURULUŞLAR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ PROJELERİ
  • AB KÜLTÜR ÇAĞRILARI: DİZİN 1-1 ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ PROJELERİ
  • İGED ve KOSGEB İşbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
  • YENİ GİRİŞİMCİLERE FİKİRLER
  • Ev Ortamında Yapılabilecek Pratik Girişimler
  • KADINLAR İÇİN İNTERNETTEN KAZANÇ SİSTEMLERİ
  • TOPRAKSIZ TARIM NASIL YAPILIR? NASIL KREDİ ALINIR?
  • BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTERMİSİNİZ?
  • Yeni iş kuracaklar: Dikkat!
  • KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır ?
  • İNSANCA YAŞAM PROJESİ KADIN SAHA ARAŞTIRMASI RAPORU
  • Girişimci Olmak İsteyene Hem Eğitim Hem Sermaye!
  • İşkur’da Kadınlara İş Bulma Önceliği
  • Zengin Olabilmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin
  • SİZİ İŞE ALDIRACAK 10 FORMÜL
  • Başarı İçin Kişisel Gelişim Taktikleri
  • 10 SORUDA CESARET TESTİ
  • KİRACILARDA EV SAHİBİ OLACAK ARTIK...NASIL MI?
  • NASIL GİRİŞİMCİ OLUNUR?
  • KADINA YÖNELİK ŞİDDET...YALNIZ DEĞİLSİNİZ...
  • GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN....
  • KADIN GİRİŞİMCİYİ ERKEKLERDEN AYIRAN ÖZELLİKLER
  • BAŞARILI BİR İŞ NASIL KURULUR?
  • İŞİMİ KURARKEN NASIL ve NERDEN HİBE KREDİ ALABİLİRİM?
  • İŞ KURMAK İSTİYORUM,AMA PARAM YOK?...NASIL İŞİMİN PATRONU OLABİLİRİM?
  • Avrupa Birliği Hibeleri KADINA KARŞI ŞİDDET
  • Kadın hakları projeleri için 30 farklı hibe programı
  • Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (Dap)
  • İtalya Gençlik Çalışmaları Eğitim Kursu Avrupa Vatandaşlığı
  • ***AVRUPA BİRLİĞİ HİBE DESTEKLERİ
  • ** TÜBİTAK DESTEKLERİ
  • GİRİŞİMCİLİK PROJE DESTEK PROĞRAMI
  • BULGARİSTAN – TÜRKİYE IPA SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI
  • Genç Girişimciye 100.000 TL. Hibe
  • Gençlik Programı (Youth in Action) Gençlik Programı
  • Hayatboyu Öğrenme Programı 2012 Genel Teklif Çağrısı (Ön Duyuru)
  • * HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI (LLP) ÜLKE MERKEZLİ PROJE VE BİREYSEL FAALİYETLER
  • YENİLİK PROJELERİ
  • Gençlik Programı (Youth in Action) Gençlik Programı



  • Üyelik Girişi
    EMLAK-OTOMOBİL

     Emlak Danışmanlığı Sertifikası
    BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
    BİLGİ DENİZİ
     BİLGİ DENİZİ
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
    REKLAM ALANI
     mobilya/efemproje
    PLANOTEK MÜH
     planotek
    ŞAHİNSAN MÜHENDİSLİK
     şahinsan mühendislik
    AKSARAYHABER.NET
    Sizin Sesiniz Sizin Siteniz
    Takvim
    eFeMPROJE