eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ...HİBE PROJELERİ MERKEZİ...GİRİŞİMCİLİK...KOSGEB-KOBİ..GİRİŞİMCİLİK İŞ PLANI...TÜBİTAK...KIRSAL KALKINMA PROJELERİ (KKYDP)...IPARD DESTEKLERİ...TARIM...HAYVANCILIK...SANAYİ...KIRSAL TURİZM...PROJE YAZILIM...EĞİTİM...AB DESTEKLERİ...AB HİBELERİ...AKSARAY
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/eFeMPROJE
    • Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan zevk almazlar....
    • Tek başına bile çalışsan, sanki birileri gözlüyormuş gibi çalışacaksın...
    • Erişmek istediği bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan da zevk almazlar....
    • Çalışmayı sevenler, işlerini yapmak için daima vakit bulurlar....
    • Uğraş,didin,düşün,ara,bul,koş,atıl,bağır; durmak zamanı değil, çalışmak zamanıdır...
    • Çalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır;bırakması kolay,yeniden başlaması zor bir alışkanlık...
    • Çalışma , doğanın anasıdır ; mutlak bir dinlenme ölüm demektir...
    • Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı, olmak şarttır...
    • Çalışacağım, kendimi hazırlayacağım ve bir gün şans kapımı çalacak...
    • Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir...
    • İçinde çalışma olmayan hayat suçtur. İçinde sanat olmayan çalışma ise vahşiliktir...
    • Asla umutsuzluğa düşmeyin; ama eğer düşerseniz, umutsuzca çalışmaya devam edin...
    • eFeMPROJE EĞİTİM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ www.efemproje.com
    • Sıkı bir çalışmanın yerini hiç bir şey alamaz. Deha yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir...
    • ”Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” (Mustafa Kemal Atatürk)
METİN KURT
PROJECT SPECIALIST
İLETİŞİM

 efemproje iletişim

 efemproje@efemproje.com
-0541 867 6336
-0541 867 6308

KOSGEB
 KOSGEB DESTEKLERİ eFeMPROJE
DIŞ TİC.DESTEKLERİ
 DIŞ TİCARET DESTEKLERİ eFeMPROJE
MALİYE BAKANLIĞI
 MALİYE BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
ORMAN SU İŞLERİ BAK.
 ORMAN VE İŞLERİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ
TARIM KREDİ KOOP.
 TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOP.DESTEKLERİ
TÜBİTAK
 TÜBİTAK DESTEKLERİ eFeMPROJE
GIDA TARIM HAYVANCILIK
 GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
ULUSLARARASI FONLAR
 ULUSLARARASI KURULUŞLARA AİT FONLAR
TOBB DESTEKLERİ
 TOBB DESTEKLERİ
ENERJİ DESTEKLERİ
 ENERJİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ eFeMPROJE
BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
 BÜYÜKELÇİLİK FONLARI
YERLİ-YABANCI VAKIF FONLARI
 YERLİ VE YABANCI VAKIFLARA AİT FONLAR
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam245
Toplam Ziyaret744429
Site Haritası
GENÇLİK PROJELERİNE YEŞİLAY'DAN DESTEK
TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ MADDE BAĞIMLILIĞI MÜCADELE 
FAALİYETLERİ GENÇLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 2014
1. Programa İlişkin Genel Bilgiler
Program kapsamında gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin madde bağımlılığıyla mücadeleye doğrudan ya da dolaylı olarak katkı sağlayan etkili ve özgün proje fikirleri geliştirmeleri beklenmektedir. 
Proje bütçesi, ekonomiklik, etkinlik ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda hazırlanmalıdır. Projenin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik tedbirler alınmalıdır.
Cemiyetimizce desteklenecek projeler belirlenirken, proje tekliflerinin nitelikleri ve bütçe imkânları da dikkate alınarak, bölgeler ve konu başlıkları açısından dengeli bir dağılım sağlanmasına çalışılacaktır. 
Program kapsamında desteklenebilecek proje sayısı bu program için Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından ayrılmış olan bütçeyle sınırlıdır. 
Program kapsamında desteklenecek projelerin azami uygulama süresi 6 aydır. 
Projelerin bütçe sınırları önceliklere göre değişiklik göstermekle birlikte 2.500 TL ila 100.000 TL arasındadır. Teklif edilen projelere ait bütçeler, projelerin değerlendirme aşamasında Yeşilay tarafından SMM denetiminden geçirilecektir. Projenin öncesinde, yürütülmesi sırasında ve tamamlanmasından sonra, projenin Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından desteklenen kısmı veya bölümleri için başka bir kaynaktan destek, yardım veya hibe sağlandığı tespit edildiği takdirde haksız olarak alınan tutar 15 gün içinde Cemiyete geri ödenir. Geri ödenmezse kanuni faiziyle birlikte genel hükümlere göre proje yürütücüsünden tahsil edilir. 
Destekler, yürütücü tarafından kâr elde etme amacıyla ya da kâr elde edilmesine etkide bulunacak şekilde kullanılamaz.
Her proje, Program bütçesinden sadece bir kez destek alabilir
Proje desteğinde amaç, faaliyetler (sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler, eğitim çalışmaları, festival vb.) için gerekli olan maliyetlerin karşılanmasıdır. Ekipman, elektronik donanım satın alma, bina ve araç kiralama gibi giderler projenin gerçekleştirilmesi için zaruri olmadığı sürece 
ödenmeyecektir. 
Desteklenen projeler kapsamında ortaya çıkan ürünlerle (yazılı, sesli, görsel materyal vb.) akademik çalışma ve yayınların (tebliğ, makale, kitap vd.) içeriği proje yürütücüsünün sorumluluğundadır ve hiçbir surette Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin resmi görüşü olarak değerlendirilemez.
Proje faaliyetlerinin proje yürütücüsü tarafından gerçekleştirilmesi esastır. Ancak gereken durumlarda hizmetin üçüncü kişilerden alınması da mümkündür.3/92. Hedef ve Öncelikler Türkiye Yeşilay Cemiyeti Madde Bağımlılığı Mücadele Faaliyetleri Gençlik Mali Destek Programı 2014’ün genel amacı; “Gençlerin madde bağımlılığından korunmaları; sağlıklı, mutlu, üretken, bireyler olarak var olabilmeleri için bilişsel, fiziksel, psikolojik, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi”dir.Bu amaca ulaşmak için geliştirilen destek programı ile gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum 
örgütlerinin ve üniversitelerin madde bağımlılığı ile mücadeleye doğrudan ya da dolaylı olarak katkı sağlayan etkili ve özgün proje fikirleri geliştirmeleri beklenmektedir. 
Destek programının öncelikleri ise şu şekildedir:
Öncelik 1: Çeşitli etkinlik ve faaliyetler yoluyla gençlerin madde bağımlılığı konusunda bilgi, donanım ve farkındalık düzeylerinin arttırılması.
Küresel kültür etkileşiminin, teknolojik gelişmelerle birlikte artan iletişim vasıtaları sayesinde, çok hızlı ve yoğun olarak yaşandığı günümüzde, gençler çok hızlı değişimler geçirmektedirler. Özellikle kimlik arayışının yoğun olduğu ergenlik döneminde; çeşitli uyum sorunlarının, kişisel ve çevresel değişimlerin yaşandığı üniversitenin ilk yıllarında; gençler arkadaş edinme, gruba kabul edilme, kendini ispatlama gibi nedenlerle uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kullanıldığı çeşitli ortamlara girebilmektedirler. Gençlerin uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle tanışması, temin ve kullanım yollarını öğrenmesi ve bu maddeleri denemesiyle devam eden süreç madde bağımlılığı riskini de beraberinde getirmektedir. 
2013 TÜİK verilerine göre, Türkiye’deki 15-24 yaş gurubunda bulunan çocuk ve genç sayısı 12.691,746’dir. Gelişmiş ülkelere kıyaslandığında bu rakamın oldukça yüksek olduğu görülür. Bugünün çocuk ve gençlerine yapılan yatırımlar, yakın gelecekte Türkiye’nin bu değerli demografik 
fırsattan yararlanmasını sağlayacaktır. Bu yatırımların en başında, onları madde bağımlılığından korumak amacıyla yapılan önleyici ve koruyucu faaliyetler gelmektedir. Nitekim kişi için, her hangi bir uyuşturucu ya da uyarıcı maddeye karşı bağımlılık geliştirdikten sonra bu bağımlılıktan kurtulması son derece zor ve maliyetli bir süreçtir. Bu nedenle madde bağımlılığına karşı en doğru, kolay ve maliyeti düşük mücadele yöntemi, çocuk ve gençlerimizi bu maddelerden korumaktır. Bu doğrultuda 
yapılabilecek faaliyetler gençlerin yaratıcılık, bilgi ve becerilerini ve farkındalıklarını arttırmaya yönelik çeşitli etkinlik ve saha faaliyetleridir.
Örnek: Üniversitelerin bahar şenliklerinde 3 boyutlu görsel öğelerin kullanıldığı yenilikçi bir madde bağımlılığı farkındalık etkinliği gerçekleştirilmesi. 
1.1 Hareketlilik Projeleri
Gençlerin madde bağımlılığıyla mücadelede bilgi, beceri ve yeterlik kazanması; gençliğin uyarıcı ve uyuşturucu maddeler hakkındaki farkındalığının arttırılması amacıyla yurt içi hareketlilik projeleri 
desteklenecektir. Proje konusuyla bağlantısı ve gerekliliği açık bir şekilde izah edildiği takdirde yurtdışı hareketliliği de proje kapsamında desteklenebilecektir. Ancak yurtdışı hareketliliğine Program bütçesinden küçük miktarda kaynak ayrılacağından katılımcı sayısı sınırlı tutulmalı, ulaşım giderlerini azaltıcı önlemler zamanında alınmalıdır. 
Hareketlilik projelerinde, başvurucu hariç en az 2 ortak olmalıdır. Ortakların proje içindeki rollerinin net olarak tanımlanması gerekir. Projenin bütçe yönetiminden proje yürütücüsü (başvurucu) sorumlu olacaktır; ortakların her hangi bir mali yükümlülüğü yoktur. Ortakların proje kapsamında yaptığı belgeli harcamalar, yürütücü tarafından proje bütçesinden karşılanır.
Örnek: Üniversitelerin tiyatro kulüpleri arasında yapılacak atölye çalışmalarıyla madde bağımlılığıkonulu bir tiyatro eseri oluşturmak ya da mevcut bir yabancı eseri Türkçeye adapte ederek, proje ortağı üniversitelere ait sahnelerde gösterimini yapmak gibi içinde yerel ve ulusal düzeyde gençlik hareketliliğinin yer aldığı projeler. 
1.2 Gönüllülük Projeleri
Fiziki güç, zaman, bilgi, beceri, sanatsal yetenek gibi imkân ve özelliklerinden bir veya birkaçını proje çalışmaları için kullanabilecek durumda olan ve bunun karşılığında parasal kazanç veya başka bir 
menfaat beklentisi taşımayan gençlerin katıldığı, madde bağımlılığıyla mücadelede toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye yönelik projelerdir.
Örnek: Gönüllü gençlerin, akran grupları ile birlikte gerçekleştireceği madde bağımlılığı rehabilitasyonu sürecindeki gençlerimize yönelik moral motivasyon etkinliklerini içeren projeler. 
1.3 Sosyal Uyum Projeleri
Madde bağımlılığı tedavisi görmüş ya da yüksek oranda madde bağımlılığı riski taşıyan gençlerin sosyal uyumlarını güçlendirmeye, yaşam standartlarını iyileştirmeye, toplumla bütünleşmesine katkı sağlamaya, gençleri ikili ilişkilerde ve toplumsal ilişkilerde psiko-sosyal yönlerden destekleyerek daha sağlıklı ruh yapısına sahip bireylerin yetiştirilmesine yönelik projelerdir.
Örnek: Madde bağımlılığı riski taşıyan dezavantajlı grupta yer alan gençlerin toplumla entegrasyonunu destekleyen, birlikte yaşama kültürünü geliştiren projeler. 
1.4 Sağlıklı Yaşam ve Spor Projeleri
Madde kullanımıyla birlikte vücutta oluşan sağlık sorunları hakkında hedef kitleyi bilgilendiren, özellikle yeni nesil sentetik uyuşturucuların zararlarına dikkat çeken, bu alanda koruyucu ve önleyici sağlık tedbirlerinin uygulanmasını ve gençleri sağlıklı yaşama teşvik etmeyi amaçlayan projelerdir.
Örnek: 
- Madde bağımlılığı tedavisi gören gençlerimizin rehabilitasyonunu destekleyen projeler,
- Madde bağımlılığı rehabilitasyonu sürecindeki gençlere sporun sevdirilmesi ve hayat tarzı haline getirilmesi, bu gençlerin spor faaliyetlerine katılımının artırılmasına yönelik projeler.
1.5 Kültür Sanat Projeleri
Gençler tarafından hazırlanan kültürel ve sanatsal çalışmaların yer aldığı, gençliğin bu alanda ihtiyaç duyduğu faaliyetlerin geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik projelerdir. Gençlerin fotoğraf, video ve yazı çalışmalarıyla, madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla yaptıkları faaliyete dair izlenimlerini ve deneyimlerini paylaşmaları teşvik edilmelidir. Gerçekleştirilecek sergi ve gösterilerde, yapılan faaliyetlerin çıktıları ile birlikte gençlerin deneyimleri de paylaşılmalıdır. Proje kapsamında 
sanatçılarla (yazar, ressam, müzisyen, aktör vd.) gençlerin birlikte vakit geçirmeleri sağlanabilir.
Örnek: Madde bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerini anlatan çağdaş sanat sergisi projeleri. 
Öncelik 2: Büyük ölçekli festival, konser, sergi ve benzeri organizasyonlar yoluyla gençlerin bağımlılıklar konusundaki bilgi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması.Gelişmiş ülkelerin pek çoğunda, çeşitli uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin eğlence kültürünün vazgeçilmez bir parçası olduğuna dair oluşturulmuş bir algı olduğu bilinmektedir. Çoğu zaman beraberinde istenmeyen sonuçları da getiren bu algı, özellikle son yıllarda Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin gençleri arasında da hızla yayılmaya ve onlara benimsetilme çalışılmaktadır. 
Madde bağımlılığı konusuna dikkat çekmek, bu konuda gençlerin farkındalığını arttırmak ve onları 
madde bağımlılığıyla mücadelede sorumluluk almaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilecek olan büyük ölçekli festival, konser, sergi ve benzeri organizasyonlar hibe programı kapsamında desteklenecektir.
Öncelik 2 kapsamında desteklenecek olan projelerde, faaliyetlerin görsel olarak kayıt altına alınmasına ve görünürlüğe özellikle dikkat edilmesi ve önem verilmesi beklenmektedir. 
Organizasyona katılım sağlayan ve destek veren kişi, kurum ve kuruluşların temsil yönlerinin Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin amaç ve değerleriyle çelişmemesi beklenmektedir.
Örnek: Okul kampüsünde gerçekleşecek, madde bağımlılığına dikkat çekme amaçlı görsellerin ve çeşitli mesajların yer aldığı, bir ya da daha çok müzisyenin yer aldığı gençlik konseri projesi.
Öncelik 3: Yenilikçi ya da var olan çalışmaları tamamlayıcı bilimsel ve akademik projeler yoluyla madde bağımlılığı alanında ihtiyaç duyulan bilgi birikiminin arttırılması ve gençlerin madde bağımlılığı alanında akademik çalışmalar yapmalarının desteklenmesi. 
Madde bağımlılığı alanında gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların yanı sıra gençlerin bu alandaki akademik faaliyetlere ilgisini artıracak projeler bu kapsamda değerlendirilecektir. Türkiye’nin, Avrupa’nın en yoğun genç nüfusa sahip ülkesi olması ve uyuşturucu madde endüstrisi için bu nüfusun önemli bir pazar oluşturması, ülkemizdeki gençliği uyuşturucu maddelerden korumak alanında yapılacak çalışmaların önemini arttırmaktadır. Var olan akademik çalışmaların yetersiz kaldığı ancak bağımlılık sorununun hızla arttığı bu süreçte, konuyla ilgili ihtiyaçların ve sorunların tespit edilmesi ile 
bunlara çözümler sunulmasına yönelik bilimsel çalışmalar desteklenecektir.
Projelere ilişkin fotoğraf, video kaydı ve benzeri görsel/sesli materyal ile akademik çalışmalar, yayınlar (tebliğ, makale, kitap vb.) ve diğer proje çıktıları proje ürünü olarak değerlendirilir. Proje sonucunda ortaya çıkan ürünlerin mülkiyeti proje yürütücüsüne aittir. Ancak, proje ürünleri Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından bedelsiz olarak kullanılabilir. Tüm bu proje ürünlerinin hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile korunmaktadır.
3. Destek Miktarları
Destek Programı kapsamında önceliklere göre özelleştirilmiş destek miktarları belirlenmiş olup aşağıda verilmiştir. 
Öncelik 1 için Asgari: 10.000 TL
 Azami: 50.000 TL
Öncelik 2 için Asgari: 25.000 TL
 Azami: 100.000 TL
Öncelik 3 için Asgari: 2.500 TL
 Azami: 25.000 TL
Proje bütçesinin %100’üne kadar destek sağlanmaktadır. Talep edilen miktarın yukarıda belirtilen tutarların altında veya üstünde kalması durumunda proje başvurusu geçersiz sayılacaktır. Teklif edilen projelere ait bütçeler, projelerin değerlendirme aşamasında Yeşilay tarafından SMM 
denetiminden geçirilecektir.Hibe almaya hak kazanan projelerin hibe ödemeleri belirli bir takvim doğrultusunda yapılacaktır. 
Toplam hibenin %40’ı, kurum ile imzalanan protokol tarihini takiben 5 iş günü içinde; %60’ı ise kurumun protokoldeki tüm yükümlülükleri yerine getirmesi şartıyla, nihai raporu eksiksiz teslim etmesi ve raporun onaylanmasının ardından 5 iş günü içinde ödenmektedir.
Her şube, destek programına birden fazla proje teklifi sunabilir, ancak seçim kriterlerine uygun olması koşuluyla, tekliflerinden sadece biri desteklenebilir.













Önceki Sayfa

  
9241 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Üyelik Girişi
EMLAK-OTOMOBİL

 Emlak Danışmanlığı Sertifikası
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
BİLGİ DENİZİ
 BİLGİ DENİZİ
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
 mobilya/efemproje
PLANOTEK MÜH
 planotek
ŞAHİNSAN MÜHENDİSLİK
 şahinsan mühendislik
AKSARAYHABER.NET
Sizin Sesiniz Sizin Siteniz
Takvim
eFeMPROJE